20.10.17

ΑΝΑΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΑΝΑΣΑ για τα χωριά ιδίως σε ότι αφορά μικρές επιχειρήσεις όπως καφενεία, χώροι εστίασης και μικρές βιοτεχνίες δίνει τελικά με απόφασή της η υφυπουργός Οικονομικών τονίζοντας σύμφωνα με το Α.Π.Ε. ότι το αρμόδιο υπουργείο «είναι κοντά στην εξεύρεση λύσης προκειμένου οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση.
Γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύματος οι επαγγελματίες σε χωριά κάτω των 500 κατοίκων τελικά μετά από ένα μεγάλο Γολγοθά. Αυτή είναι η βούληση του υπουργείου Οικονομικών ώστε να υπάρξει μία πιο δίκαιη λύση, ώστε να μην καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος οι κάτοικοι των χωριών με πληθυσμό έως 500 άτομα, επανέλαβε η Κατερίνα Παπανάτσιου, από την Ολομέλεια. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά και Κ. Κατσαφάδου, η κ. Παπανάτσιου εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή ο νόμος του 2011 εξαιρεί τα χωριά από το τέλος επιτηδεύματος - δεδομένου όμως ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη οι κοινότητες καταργήθηκαν, σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ και οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες αδυνατούν να δώσουν τον ορισμό για τα χωριά.
Μάλιστα όπως υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών, με βάση τα στοιχεία που θα ληφθούν από τις υπηρεσίες, και λαμβανομένης υπόψιν της οικονομικής συγκυρίας, εξετάζοντας όλοι οι τρόποι με στόχο την δικαιότερη επίλυση του ζητήματος. Επιμέλεια ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ 

                                          ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Ο  Σύλλογος Εμπόρων και Βιοτεχνών Γαργαλιάνων σε συνεργασία με το κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, διοργανώνει Ενημερωτική Ομιλία με τίτλο «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ- ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ»  την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30 μμ, στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Υπεύθυνος Ενημέρωσης & Εξυπηρέτησης του κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ και Γραμματέας του δικτύου κ. Στέφανος Κουλουμπής και η κα Μελίνα Μπάχλα, δικαστικός πραγματογνώμων και τραπεζικός διαμεσολαβητής του κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ.

Περιφερειακό Συμβούλιο Μαθητών παρουσία του υφ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Μαθητές του Γυμνασίου Καράτουλας, από την Ηλεία, θα αναλάβουν ρόλους περιφερειακών συμβούλων, στα πλαίσια δράσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Στην συνεδρίαση των μαθητών το παρών θα δώσει και ο αναπληρωτής υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
Πρόκειται για τη δράση που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας.
Η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09.30 το πρωϊ, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου τους προσκεκλημένους θα υποδεχτεί ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Γιώργος Αγγελόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου