" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

20.10.17

Τι συνιστούν οι ειδικοί - Οδηγίες για τη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου

Η διαχρονική παρακολούθηση της εποχικής γρίπης δείχνει ότι η δραστηριότητά της συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο και κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.
Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο το οποίο όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα καλύπτει σε υψηλό ποσοστό και προφυλάσσει από την μετάδοση του ιού της γρίπης .
Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου δύο εβδομάδες για την ανοσοποίηση του οργανισμού.
§  Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται σε όλα τα άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των έξι μηνών εφόσον το επιθυμούν.
§  Ο αντιγριπικός εμβολιασμός περιλαμβάνει 1 μόνο δόση του εμβολίου.
Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ο εμβολιασμός να εφαρμόζεται σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις καλούμενες ομάδες αυξημένου κινδύνου:
1) Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και  λοιποί εργαζόμενοι)
2) Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
3) Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:
§  ΄Ασθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
§  Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές
§  Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας)
§  Μεταμόσχευση οργάνων
§  Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)
§  Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
§  Χρόνια νεφροπάθεια
4) Νευρομυϊκά νοσήματα
 5) Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης
 6) Λεχωίδες
7) Θηλάζουσες
 8) Άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος μεγαλύτερης των 40kg
 9) Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα)
10) Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των έξι μηνών ή που φροντίζουν άτομα με υποκείμενη νόσο, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.
11) Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κτλ)
12) Επαγγελματίες όπως πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, κτηνίατροι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.
Για την φετινή περίοδο μπορεί να συνταγογραφείται οποιοδήποτε αντιγριπικό εμβόλιο του οποίου η σύνθεση περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη από τον ΕΟΦ, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου