19.10.17

Έκανες εμβόλιο; Έξαρση ιώσεων.

Η αλλαγή θερμοκρασίας (ιδιαίτερα η μεγάλη διαφορά μεταξύ μέρας και νύκτας) είναι η αιτία έξαρσης των εποχιακών ιώσεων. Για το λόγο αυτό δεν είναι λίγοι που σπεύδουν να εμβολιαστούν έγκαιρα, προκειμένου να αποκτήσουν «ασπίδα προστασίας» κατά της γρίπης.
Οι πλέον αρμόδιοι (γιατροί και φαρμακοποιοί) άλλωστε  τονίζουν πως είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός κατά της γρίπης. Κυρίως για όσους είναι άνω των 65 ετών. Συνιστούν μάλιστα στον πληθυσμό τον έγκαιρο εμβολιασμό.
Σε πολλές περιοχές της χώρας έχει καταγραφεί πως τα συμπτώματα των εποχιακών ιώσεων που παρατηρούνται, αυτή τη χρονική περίοδο, είναι κατά βάση καταρροή, αίσθημα κόπωσης, πονοκέφαλοι, δέκατα, πόνος στο λαιμό και βήχας. Οι ηλικίες που επηρεάζονται περισσότερο είναι κυρίως τα παιδιά και οι μεγαλύτερης ηλικίας. Το συμπτώματα διαρκούν τρεις περίπου μέρες και συνήθως δεν είναι ανησυχητικά. Παρ΄ όλα αυτά «αν υπάρξουν επιπλοκές και τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, πρέπει να παρέμβουμε με αντιβιώσεις».
Η συμβουλή γιατρού είναι
1.   Σωστά ρούχα, σύμφωνα με την εποχή,  
2.   Αποφυγή καταπόνησης που μειώνει την άμυνα του οργανισμού
3.   Να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν την πολυκοσμία, αφού συμβάλλει στη μετάδοση των ιώσεων.
Ποιοι και γιατί κάνουν τώρα εμβόλιο
Οι ομάδες του πληθυσμού που πρέπει να κάνουν τώρα το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι
-      οι άνω των 65 ετών,
-      όσοι αντιμετωπίζουν καρδιολογική αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη,  
-      οι έγκυες και όσες διανύουν την περίοδο της λοχείας,
υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί και όσοι, γενικότερα, βρίσκονται σε πολυσύχναστους χώρους εργασίας.
Οι ασθενείς με καταστολή ανοσοποιητικού, ωστόσο, πρέπει να ζητούν συμβουλή από τον γιατρό τους.
Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης έχει ξεκινήσει και αρκετοί (μεγάλης κυρίως ηλικίας) έχουν ήδη εμβολιαστεί ,αφού η δαπάνη για την υγεία έχει αυξηθεί και ο κόσμος δεν θέλει να αρρωστήσει.
Γιατροί και φαρμακοποιοί συνιστούν ακόμη οι ενδιαφερόμενοι να προγραμματίσουν έγκαιρα τον εμβολιασμό τους και να μην τον αναβάλλουν για την τελευταία στιγμή, όταν σφίξουν τα κρύα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου