7.10.17

Αύριο ο 2ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Ο ημιμαραθώνιος Καλαμάτας, με μήκος διαδρομής 21 χιλιόμετρα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με σκοπό την προώθηση της σωματικής άσκησης και του αθλητικού τουρισμού στην Καλαμάτα.
Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου,, πως οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις 250 για τον ημιμαραθώνιο και τις 150 για το δρόμο των 5 χιλιομέτρων, που επίσης θα διεξαχθεί. Ο κ. Μπασακίδης τόνισε ότι «ο αριθμός των συμμετοχών ικανοποιεί τις προσδοκίες της οργανωτικής ομάδας».
Στην οργάνωση του αγώνα συμβάλλουν αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, καθώς και τοπικές επιχειρήσεις με τις χορηγίες τους.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ»
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί από το «Πανελλήνιο». Αρχικά, οι αθλητές θα κινηθούν επί της Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Elite και αναστροφή εκεί και στη συνέχεια στη λιμενική ζώνη στην Ευαγγελίστριας και στον Κορδία με κατεύθυνση την πίστα καρτ, όπου θα γίνει και πάλι αναστροφή και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας.
Η εκδήλωση θα εμπλουτισθεί με παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων, στη διαδρομή: προκυμαία - ξενοδοχείο Elite - προκυμαία.
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Για την ασφάλεια των αθλητών, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τους εθελοντές:
1. Θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ναυαρίνου από το «Πανελλήνιο» έως το ξενοδοχείο Elite, από τις 8.50 έως τις 9.20 το πρωί περίπου
2. η κυκλοφορία θα διακόπτεται περιστασιακά στο τμήμα της διαδρομής επί των οδών Eυαγγελιστρίας κατά τη μετάβαση στην πίστα καρτ και Σαλαμίνος κατά την επιστροφή
3. στο τμήμα από το Νέδοντα μέχρι την πίστα καρτ και επιστροφή, η κυκλοφορία θα γίνεται με τη συνεργασία των οδηγών, που θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί υποστήριξης, οι οποίοι θα προσφέρουν στους αθλητές νερό και στερεά τροφή, που θα είναι μεσσηνιακά προϊόντα ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας, όπως τα σύκα και η σταφίδα.
Για κάθε περιστατικό που αφορά στην υγεία, θα υπάρξει υποστήριξη από το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό και την Πολεμική Αεροπορία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου