" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

1.10.17

Σκουρλέτης σε δημάρχους της Μεσσηνίας : Δεν θα καταργηθούν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας με τους δημάρχους του Νομού Μεσσηνίας, παρουσία και άλλων εκπροσώπων φορέων της Αυτοδιοίκησης του Νομού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και οι βουλευτές Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, βρέθηκαν κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με τα έργα στο χώρο της αυτοδιοίκησης. «Σταθήκαμε στον νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις και από κοινού συμφωνήσαμε ότι πρέπει να τον κάνουμε πιο λειτουργικό, πιο αποτελεσματικό. Βγήκαν κι άλλες ειδήσεις: Υπήρξε η απόλυτη δέσμευσή μας, από την μεριά του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι δεν προτιθέμεθα να καταργήσουμε τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Αυτό θα οδηγούσε στην πλήρη ερημοποίηση της υπαίθρου». τόνισε.
Συμπλήρωσε ότι συζητήθηκαν επίσης θέματα της ενδοδημοτικής και ενδοπεριφερειακής διακυβέρνησης, αλλά και ο εκλογικός νόμος. «Η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή. Θέλουμε την απλή αναλογική, θέλουμε να πάμε σε μία πιο γνήσια αντιπροσώπευση των λαϊκών συσχετισμών, βεβαίως με εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στη διακυβέρνηση των δήμων και των περιφερειών» τόνισε ο υπουργός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου