7.10.17

Δολοφονία καρδιολόγου στην Κρήτη: Εγκλημα πάθους βλέπουν οι αρχές

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την άγρια δολοφονία του 62χρονου γιατρού, καρδιολόγου, Χ Κ., που έπεσε σήμερα το πρωί νεκρός σε φονική ενέδρα στα Πιλαλήματα του Κουτσουρά Σητείας.
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός υπόπτου, βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος και ανακρίνεται ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν αν τα δακτυλικά αποτυπώματά του βρίσκονται στην καραμπίνα που άφησε ο δράστης κοντά στο σημείο της δολοφονίας.
Την ίδια ώρα, στο αστυνομικό τμήμα βρίσκεται και η σύζυγος του άτυχου καρδιολόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας ενώ στρέφουν τις έρευνές τους στο οικογενειακό περιβάλλον του γιατρού εικάζοντας πως πρόκειται για έγκλημα πάθους.
Σημείο κλειδί για την εξέλιξη των ερευνών είναι η κατάθεση του 73χρονου κυνηγού που φαίνεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 73χρονος είδε έναν άνδρα να πυροβολεί αρχικά εναντίον του αυτοκινήτου του καρδιολόγου και όταν αυτός βγήκε από το όχημά του καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς με τον άτυχο γιατρό να πέφτει νεκρός.
Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος κυνηγός είδε έναν άγνωστο άνδρα να επιβαίνει σε ένα λευκό αυτοκίνητο και να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν σήμερα στις 9 το πρωί όταν ο γιατρός– όπως κάθε Σάββατο – ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.
Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά άγνωστος δράστης τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.
Το θύμα βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές. Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.
cretapost

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου