7.10.17

Η Μεσσηνία και ο νέος μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

Ο νέος μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος (κατά κόσμον Δημήτριος Λαμπρινᾶκος), γεννήθηκε στην Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 1967. Είναι πτυχιούχος τις Θεολογικής Σχολής τοῦ Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα και γνωρίζει την Αραβική.
Σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε («ἐκάρη») μοναχός στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας. Χειροτονήθηκε Διάκονος τό 1988 καί Πρεσβύτερος τό 1989, από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη, ενώ το 1998 έλαβε το ὀφφίκιον του Αρχιμανδρίτη. 
Το 2003, ανέλαβε καθήκοντα Πρωτοσύγκελου στην Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Διετέλεσε  ηγούμενος της Μονής Βουλκάνου (2007 – 2009). Υπηρέτησε ως εφημέριος - προϊστάμενος σε διαφόρους ενοριακούς Ναούς, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια στον Ἱ. Ν. Παμμ. Ταξιαρχών Καλαμάτας, ως Προϊστάμενος.
Ανέπτυξε πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και συγγραφικό έργο. Συνέταξε και επιμελήθηκε φυλλάδια ιστορικού, αγιολογικού, εορτολογίου και πνευματικού περιεχομένου.
Κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες. Ως υπεύθυνος ύλης του περιοδικού «ΔΙΔΑΧΗ» της Μητροπόλεως Μεσσηνίας συνέγραψε πλειάδα άρθρων τα οποία εξέδωσε σε τόμο με τον τίτλο: «Ανέλεκτα εκ της Διδαχής» (2012).
Έργο του, το ιστορικού περιεχομένου βιβλίο τιτλοφορούμενο: «το Παρεκκλήσιον του Αγίου Νεκταρίου της ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας» (2010), καθώς και ο πολυτελής αναμνηστικός τόμος, με τίτλο: «Λειτουργοί Θείας Δόξης» (2016), ο οποίος εξεδόθη ἐπ᾿ ευκαιρία της επετείου 60 ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, και παρουσιάστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εκπροσώπησε την Μητρόπολη Μεσσηνίας σε συνέδρια, σε αποστολές κι έλαβε μέρος σε επιστημονικά Συνέδρια και  επιμορφωτικά σεμινάρια.

Ο Σεβασμιώτατος είχε και την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος σε μια ασυνήθιστη κίνηση, είχε μιλήσει ανοιχτά για τις προτιμήσεις του σε ότι αφορά την πλήρωση των χηρευουσών Μητροπόλεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου