" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

7.10.17

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο μπαίνει στη ζωή μας

Πώς λειτουργεί
το νέο σύστημα και
ποιες οι ιδιαιτερότητες του.

Όσοι ταξιδεύουν συχνά στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους ή για άλλους σκοπούς (ιατρικούς κ.α.), οι φοιτητές – φοιτήτριες σε πανεπιστήμιο της Αθήνας ή του Πειραιά και χρησιμοποιούν τα Μέσα Μεταφορών σταθερής τροχιάς (Μετρό) θα πρέπει από τώρα να ενημερωθούν. Πριν ξεκινήσουν και ξαφνικά βρεθούν «μπλεγμένοι». Το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» είναι γεγονός και πλέον μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί στους περισσότερους σταθμούς του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) και του Μετρό. 
Χωρίς κάρτα δεν ανοίγει η πόρτα, στο μηχάνημα, και δεν περνά ο επιβάτης.

Όπως γράφει στο in.gr ο Ορέστης Καρύπης: 
Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια αποτελούνται από το ηλεκτρονικό εισιτήριο ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket και την απρόσωπη και προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card. Σημαντικό είναι πως το ηλεκτρονικό  εισιτήριο ATH.ENA Ticket και η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card απευθύνονται, κυρίως στους επιβάτες που δεν κάνουν συχνή χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Ο κάτοχος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα μπορεί να προσθέτει σε αυτό, τον αριθμό των διαδρομών που θέλει να κάνει η ακόμη και πακέτα διαδρομών όπως πακέτο των 10 + 1 εισιτηρίων (το 1 εισιτήριο είναι δωρεάν), το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ, το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ, το τουριστικό εισιτήριο των 3 ημερών για όλα τα μέσα.
 

Όσοι  προμηθευτούν την απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα πακέτα του ηλεκτρονικού εισιτήριου αλλά επιπλέον θα μπορούν να φορτώνουν την κάρτα αυτή με χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιούν για την μεταφορά τους ενώ το ελάχιστο κόστος για την πρώτη αγορά του ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket και της απρόσωπης ηλεκτρονικής κάρτας ATH.ENA Card είναι 4,5 ευρώ.
Ήδη διακόπηκε η έκδοση της μηνιαίας κάρτας. Φυσικά όσοι έχουν προμηθευτεί τέτοια για τον Οκτώβριο θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν κανονικά αλλά στο εξής θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα, η οποία δεν θα ισχύει για κάθε μήνα ξεχωριστά αλλά θα έχει ισχύ τριάντα ημερών και θα μπορεί να εκδοθεί σε οποιαδήποτε ημερομηνία μέσα στον μήνα.
 
Αντίστοιχα, η προσωποποιημένη «έξυπνη» κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card), η οποία απευθύνεται στους συστηματικούς χρήστες των ΜΜΜ θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ και τις κάρτες των ειδικών κατηγοριών επιβατών. Για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από Τερματικό Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ) απαιτείται o επιβάτης να προσκομίσει επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική του ταυτότητα ή εναλλακτικά, για μη Έλληνες υπηκόους, απαιτείται διαβατήριο και η εισαγωγή ενός 8ψήφιου κωδικού.
Ο εκδότης εισάγει στην εφαρμογή του ΤΕΚ τον ΑΜΚΑ, το όνομα, το επώνυμο καθώς και το μήνα και έτος γέννησης. Στη συνέχεια προχωρά σε επιβεβαίωση της ταυτότητας του επιβάτη, ο οποίος εισάγει τον 8ψήφιο κωδικό ασφαλείας. Τέλος, ο εκδότης προχωρά σε λήψη φωτογραφίας του επιβάτη (μέσω της φωτογραφικής μηχανής που διαθέτει το ΤΕΚ ή μέσω σάρωσης προεκτυπωμένης φωτογραφίας) και εκδίδει την έξυπνη κάρτα.
Σε περίπτωση απώλειας προσωποποιημένης έξυπνης κάρτας, ο κάτοχος οφείλει να προσκομίσει στο εκδοτήριο ένα επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον ΑΜΚΑ του, καθώς και προσωπικό του κωδικό μαζί με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο.
Στην περίπτωση δικαιούχων δωρεάν διαδρομών (όπως εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ) θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους αλλά με διαδικασία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τον ΟΑΣΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου