7.10.17

Πότε και που θα βρέξει Σάββατο και Κυριακή

Η αναμενόμενη μεταβολή του καιρού ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (07/10/2017) από τα δυτικά και βόρεια, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυκτα έως τις 09:30 το πρωί του Σαββάτου κατεγράφησαν στην Ήπειρο στις περιοχές:
Βουργαρέλι Άρτας 46.8 mm, Θεοδώριανα Άρτας 27.6 mm, Ιωάννινα 19.2 mm, Τρίστενο Ιωαννίνων 16.8 mm, Τσεπέλοβο 16.4 mm, Δωδώνη 15.4 mm και Πάπιγκο 15 mm. 

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σημειώνεται ήδη στη Βόρεια Ελλάδα. Σε Φλώρινα  και Κιλκίς  η πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε 24 ώρες έφτασε στους 20 βαθμούς!
Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που ήδη σημειώνονται στα δυτικά και στα βόρεια σταδιακά τις επόμενες ώρες θα επεκταθούν ανατολικότερα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και στο νησί της Σαμοθράκης. Πάντως τα φαινόμενα σταδιακά από τα δυτικά και έως τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα θα σταματήσουν.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά ( πάνω από τα 1500 μ). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και το Ιόνιο τα 8 και τοπικά 9 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.
Την Κυριακή( 08/10/2017) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων, σημειώνοντας μικρή εξασθένηση σχετικά με τις εντάσεις του Σαββάτου, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή να μην ξεπερνά στα βόρεια τους 18-19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20-21 βαθμούς Κελσίου. 
Κατά τα άλλα, λίγα φαινόμενα αναμένονται στα νησιά κυρίως του Νοτίου Αιγαίου, όπου γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου