7.10.17

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε σεντόνια στο κρεβάτι σας

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                                  
Η στιγμή που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μετά από μια δύσκολη μέρα είναι μια από τις μικρές στιγμές ευτυχίας που απολαμβάνουμε μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Ιδιαίτερα όταν τα σεντόνια είναι φρεσκοπλυμένα, η μυρωδιά και η απαλότητά τους είναι ακαταμάχητη! Μετά από μερικές μέρες, όμως, τα σεντόνια χάνουν τη φρεσκάδα τους.
Μπορεί να μην σας πειράζει που δεν μυρίζει πια το μαλακτικό, όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι στα σεντόνια συσσωρεύονται εκατομμύρια μικροσκοπικοί οργανισμοί και σίγουρα δεν θέλετε να κοιμάστε μαζί τους τα βράδια!
Σύμφωνα με το Medical Daily, στα σεντόνια αναπτύσσονται μύκητες και βακτήρια και εγκαθίστανται αλλεργιογόνα (όπως γύρη και σκόνη). Επίσης, στα σεντόνια απορρίπτονται νεκρά κύτταρα του δέρματος αλλά και έλαια ή υπολείμματα από καλλυντικά προσώπου και σώματος. Το καλοκαίρι, στη λίστα έρχεται να προστεθεί και ο ιδρώτας που απελευθερώνει το σώμα. Τέλος, τα βρώμικα σεντόνια είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν κοριούς.
Όλα τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν σε ήπιες ενοχλήσεις, όπως ο βήχας, σε κρίσεις αλλεργίας ή ακόμη και σε λοιμώξεις.
Για όλους αυτούς τους λόγους, καλό είναι να ανανεώνετε τα σεντόνια σας μία φορά την εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση να μην τα αφήνετε για περισσότερο από 15 μέρες, καθώς τα περισσότερα από τα αλλεργιογόνα και μικρόβια που αναφέρθηκαν συσσωρεύονται στο κρεβάτι σε αυτό το χρονικό διάστημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου