" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

1.10.17

Αλ. Χαρίτσης σε δημάρχους Μεσσηνίας: Συνεχείς οι προσπάθειες για τη χρηματοδότηση των δήμων


Στις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης των δήμων, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στην Καλαμάτα με δημάρχους της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, όπως είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της χρηματοδότησης, μέσω της ενίσχυσης του εθνικού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αλλά και ειδικών προγραμμάτων που έχουν ως αποκλειστικούς δικαιούχους τους δήμους».

«Στόχος μας», συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης, «είναι να ενισχυθούν οι δήμοι σε μία σειρά από έργα τοπικών υποδομών, όπως ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων κ.ά.».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε ότι «ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο τέθηκε πολλές φορές από τους δημάρχους, ήταν αυτό της αγροτικής οδοποιίας», προσθέτοντας σε αυτό το σημείο ότι «έργα υποδομών εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, «δυστυχώς πολλές φορές οι δήμοι κατά το παρελθόν αφέθηκαν στη μοίρα τους σε σχέση με τα πολύ σημαντικά έργα υποδομών και βεβαίως δεν μπορούμε να μιλάμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και για ανάπτυξη, χωρίς να δούμε πρώτα και κύρια την αντιμετώπιση αυτών των βασικών προβλημάτων υποδομών, σε τοπικό επίπεδο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου