7.10.17

Άλματα που κόβουν τη ανάσα εντυπωσιάζουν χιλιάδες θεατές στη Σαντορίνη

Σε φυσική πίστα μετέτρεψαν και φέτος οι παγκοσμίου φήμης freerunners τα λευκά παραδοσιακά σπίτια της Σαντορίνης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακά άλματα και περίπλοκες φιγούρες, με φόντο την ηφαιστειακή καλντέρα, στο πλαίσιο του «Red Bull Art of Motion» που επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά στο νησί και του μεγαλύτερου παγκοσμίως αγώνα freerunning & parkour στην Οία.
«Νέοι από κάθε γωνιά του κόσμου ήρθαν και φέτος στη Σαντορινή να δουν από κοντά το μοναδικό αυτό θέαμα. Στο νησί αν και πλησιάζουμε στα μέσα Οκτωβρίου, ζούμε ακόμη σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, διανύοντας την καλύτερη ιστορικά τουριστική περίοδο για το νησί. Είμαστε γεμάτοι μέχρι να κλείσουμε για το χειμώνα, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου», μας λέει ξενοδόχος του νησιού.
Ο κάθε αθλητής έχει 90 δευτερόλεπτα να ολοκληρώσει μια διαδρομή (run) σε συγκεκριμένο χώρο που έχει οριστεί (πίστα), ο οποίος είναι ο ίδιος για όλους τους συμμετέχοντες. Η πίστα απλώνεται σε μια έκταση 683 τ.μ. στην καλντέρα της Οίας και η διαφορά ύψους του ψηλότερου με το χαμηλότερο σημείο είναι 16 μέτρα. Ειδικότερα, η πίστα βρίσκεται ακριβώς πάνω στην καλντέρα, μεταξύ του σημείου όπου χιλιάδες τουρίστες, ακόμα και στα μέσα σχεδόν Οκτωβρίου, απολαμβάνουν κάθε απόγευμα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και τον χαρακτηριστικό μύλο που κοσμεί την Οία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου