2.3.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Με Αρετή οι εκδηλώσεις 23ης Μαρτίου

Η Αρετή Κατιμέ θα πλαισιώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 23ης Μαρτίου. Θα δώσει μεγάλη συναυλία. Επίσης τις ίδιες μέρες  θα διοργανωθεί και έκθεση με (υπό κλίμακα) ομοιώματα πλοίων της Εθνεγερσίας του 1821, αλλά και προηγουμένων περιόδων.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλαμάτας, εγκρίθηκε η οργάνωση των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου της 23ης Μαρτίου 1821, συνολικού προϋπολογισμού 33.700 ευρώ. Από αυτά 13.700 θα δαπανηθούν για την ηχητική - φωτιστική κάλυψη, το  στολισμό, εκτυπώσεις, φιλοξενία και απονομή χρηματικών επάθλων στους νικητές του «Δρόμου Θυσίας» και 20.000 ευρώ  για την ανάθεση της οργάνωσης και υλοποίησης των εκδηλώσεων στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις».
Η έκθεση ομοιωμάτων πλοίων θα λειτουργήσει στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (τα εγκαίνιά της θα γίνουν στις 23 Μαρτίου) και θα λειτουργήσει επί ένα μήνα. Οι μικρογραφίες των καραβιών είναι κατασκευασμένες από τον καλλιτέχνη και εκπαιδευτικό Παναγιώτη Σοφικίτη και είχαν εκτεθεί πρόσφατα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου