3.3.18

"Θρίλερ" με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρεται να κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δύο στρατιωτικοί.
Σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Αθήνας με την Αγκυρα ήταν ήδη τεταμένες, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, προέκυψε και η υπόθεση με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, η οποία εξελίσσεται σε διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ μεταξύ των δύο χωρών.
Ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠ.ΟΠ. Δημήτρης Κουκλατζής, κρατούνται στις κλειστές φυλακές Αδριανούπολης, έπειτα από τη σύλληψή τους από τουρκική περίπολο στην περιοχή Καστανιές του Εβρου, το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αναμένεται να δικαστούν τη Δευτέρα.
«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρεται να κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δύο στρατιωτικοί. Ο Αγγελος Μητρετώδης κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι το δίδυμο βγήκε για περιπολία περίπου στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.
Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες με πατημασιές πάνω στο χιόνι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Birlik, Ιλχάν Ταχσίν. Οι δυο στρατιωτικοί ισχυρίστηκαν ότι τις τράβηξαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.
Πληροφορίες της Athens Voice ανέφεραν ότι οι Τούρκοι φρουροί χτύπησαν τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς και για αυτό οι τελευταίοι κάλυπταν τα πρόσωπά τους, κατά τη μεταφορά τους στο τουρκικό δικαστήριο, στα πλάνα που δημοσίευσε η Birlik. Ομως, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το Πεντάγωνο, ούτε από το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Οι δύο Ελληνες κρατούνται με την κατηγορία της παραβίασης πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Ακόμη, το ένταλμα σύλληψής τους ανέφερε ακόμη την υποψία διαφυγής, υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, έλλειψη κατοικίας στην Τουρκία και πιθανότητα διαφυγής στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ η εισαγγελία έδωσε εντολή να διερευνηθεί το περιεχόμενο των κινητών τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου