3.3.18

Ο Μάνης Χρυσόστομος στα Μανίατικα

Δίπλα στους Μανιάτες του Πειραιά βρέθηκε ο νέος εμψηφισμένος  μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος και τέλεσε θεία λειτουργία στον ναό Αγ. Σοφίας.
Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος και ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.
Ο Μάνης κ. Χρυσόστομος, σε ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Σ' αυτό τον ωραίο Ιερό Ναό που στερεώθηκε από τις Μανιάτικες ψυχές, από την αγάπη προς την Εκκλησία, σήμερα με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, βρίσκομαι ανάμεσά σας και είναι η πρώτη φορά που τελώ την Θεία Λειτουργία με όλους τους Μανιάτες μονιασμένους».
Σε άλλο σημείο τόνισε: «Η Εκκλησία δεν είναι ένας θεσμός ο οποίος διασπά και διαχωρίζει τους ανθρώπους. Δεν είναι ένας θεσμός που έχει μια ρητορική μίσους, κακίας, εκδικήσεως αλλά είναι η ρητορική της αγάπης, της καταλλαγής, της ενότητος».
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε:
«Μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο μου τον π. Συμεών Λαμπρινάκο, τον ιερό κλήρο και τους δημάρχους Αν. Μάνης, Δυτ. Μάνης και Καλαμάτας όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, θα ανοίξουμε μία νέα σελίδα στον τόπο, γιατί το αξίζει η Μάνη. Γιατί η Μάνη έχει βάθος ιστορίας όσο κανένας άλλος τόπος. Έτσι μην δειλιάζουμε, να κρατήσουμε την ενότητά μας, ο Επίσκοπος είναι το κέντρο της ενότητος και του αγκαλιάσματος όλων. Με την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την οικογένεια θα προχωρήσουμε».
Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ναού π. Γρηγόριος Καραλής μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και εξέφρασε την χαρά του εκ μέρους της ενορίας για την παρουσία του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου στην ενορία της Αγίας Σοφίας και του ευχήθηκε ο Κύριος να σκεπάσει το έργο της Αρχιερατικής του διακονίας στην Ι.Μ. Μάνης και του προσέφερε μία εικόνα της Αγίας Σοφίας.
«Η ενορία της Αγίας Σοφίας έχει έντονο το Μανιάτικο στοιχείο. Σεβασμιώτατε σας παρακαλούμε να θεωρείτε τα «Μανιάτικα» του Πειραιά ως συνέχεια της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως που κληθήκατε να υπηρετήσετε» τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Γρηγόριος Καραλής.
Επίσης στον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης ευχήθηκε καλή Αρχιερατία και ο Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρας. «Δεν θα σας κουράσω γιατί οι Μανιάτες είναι Δωριείς. Πιστεύω ότι η εκλογή σας από τα μέλη της Ιεραρχίας ήταν άξια. Εσείς είσαστε ο εκείνος συνδετικός κρίκος που θα ενώσει και θα κάνει την Μάνη μας πάλι να αποκτήσει την θέση που της αρμόζει, έστω κι αν έχουν μείνει λίγοι κάτω, και στις Θερμοπύλες ήταν λίγοι».
Ακόμη χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιατών Πειραιά Ιωάν. Μπαζάκος. «Η Μάνη σας περιμένει» είπε. Μίλησε ακόμη και ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ενώ ακολούθησε χορευτικό από την Ένωση Απανταχού Μανιατών με χοροδιδάσκαλο τον πρόεδρο κ. Πέτρο Κάρλε.

Romfea.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου