7.4.18

Το Άγιο Φως ήρθε στην Ελλάδα

Τροχοδρόμησε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το 'Αγιο Φως, σύμβολο της νίκης του Χριστού και της ζωής απέναντι στο θάνατο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Από τα Ιεροσόλυμα το μετέφερε κλιμάκιο ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.
Ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός κατήλθε του αεροσκάφους φέρνοντας το 'Αγιο Φως στην ελληνική γη, με κάθε επισημότητα, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού Ξηράς και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.
Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου μεταφέρει, εν συνεχεία, το 'Αγιο Φως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου έχει συρρεύσει πλήθος πιστών για να το λάβει, αλλά και για να μεταλαμπαδευτεί σε όλες τις ενορίες της Αττικής.
Επιπλέον, με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε είκοσι προορισμούς, ανά την Ελλάδα.
Το ιστορικό της μοναδικής, κατανυκτικής περιπέτειας άρχεται από το πρωί, όταν η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε στις 06:30 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, αφίχθη στις 08:10 στον αερολιμένα του Τελ Αβίβ «Ben Gurion», από όπου και οδηγήθηκε στα Ιεροσόλυμα στις 10:00, ειδικότερα στην είσοδο (New Gate) της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων και εν συνεχεία μετέβη στο Πατριαρχείο, στις 10:15.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου