17.5.18

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΕΒΗΚΑΝ εκ νέου στην συνεδρίαση της Τρίτης, οι τόνοι στο Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας με αφορμή τόσο διαδικαστικά θέματα με αφορμή τον κανονισμό του Σώματος, όσο και τις ερωτήσεις για ζητήματα που αφορούν την διαχείριση του Δήμου με το βάρος των απαντήσεων να σηκώνει ο Δήμαρχος Τριφυλίας καθώς δεν απάντησαν σε συγκεκριμένα ερωτήματα, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι όπως σχολιάστηκε έντονα από τις παρατάξεις, με αφορμή θέματα ημερήσιας διάταξης..
Αρχικά η κα Γιάννα Μαραβελή αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα με αφορμή ανάρτηση στην Διαύγεια της Αποκεντρωμένης, στις 11 Μάιου 2018, όπου έγινε αποδεκτή μερικώς η από 08/01/2018  αίτηση θεραπείας της ανώνυμης εταιρείας µε την επωνυμία «AΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ» αναφορικά µε το έργο: «Μελέτη Αποχέτευσης
∆ήµου Γαργαλιάνων» κατά ̟παράλειψης του  ∆ηµοτικού Συµβουλίου  του ∆ήµου Τριφυλίας, ζητώντας απαντήσεις για το ακριβές ποσό επιβάρυνσης στο Δήμο και αν μπορεί η εν λόγω απόφαση μπορεί να προσβληθεί ή την αποδέχεται η Δημοτική αρχή. Σε άλλο θέμα έκανε ερώτηση να μάθει ποιο είναι το "δημοτικό κτίριο στο οποίο επιβλήθηκαν πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές από τις αρμόδιες υπηρεσίες", ενώ ζήτησε τη θέση του Δήμου και ποιά στάση θα τηρήσει στο Δικαστήριο για τους συμβασιούχους της καθαριότητας που αφορούν 8μηνίτες.
Ο επικεφαλής της Λαικής συσπείρωσης κ. Κουκούμης ζήτησε από το Σώμα να υιοθετηθεί ψήφισμα καταδίκης για την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ με εκτελέσεις εν ψυχρώ, ενώ έκανε ερώτηση για τα φωτιστικά στο δρόμο προς τις εργατικές κατοικίες που καθυστερεί αλλά κυρίως την εικόνα που παρουσιάζει η αγροτική οδοποιία.
Σε ότι αφορά το θέμα της αίτησης θεραπείας για το έργο αποχέτευσης στους Γαργαλιάνους ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στις παλινωδίες του παρελθόντος λέγοντας ότι το ζήτημα "υφίσταται από το 1992, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη μέχρι σήμερα αλλά κυρίως δεν υπάρχει το υπόβαθρο αποτύπωσης των δικτύων στην πόλη" εξηγώντας ότι "μόνο εφόσον παραδοθεί από την εταιρία ολοκληρωμένο σχέδιο με βάση την οριοθέτηση του πονήματος από την τεχνική υπηρεσία θα καταβληθεί ως ταβάνι μόνο το 20% του ποσού που αναφέρει η αίτηση θεραπείας". 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ..ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Για την αγροτική οδοποιία ο Δήμαρχος κ. Τάκης Κατσίβελας μετά από ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων τόνισε ότι δράσεις γίνονται "παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα με τα μηχανήματα έργου καθώς υπάρχει υστέρηση της οικονομικής υπηρεσίας να διαχειριστεί το θέμα των συνεργείων (για επισκευή των μηχανημάτων), θέτοντας ως προτεραιότητα την υποστήριξης της χωματερής στο Αλιμάκι ώστε να παρέχει ασφάλεια με εργασίες που εξελίσσονται". 
Επισήμανε ότι "τα προβλήματα είναι αρκετά με τους δρόμους". Για τους 8μηνίτες υποστήριξε ότι "ο Δήμος καλείται να επιλύσει προβλήματα που δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών καθώς η Δημοτική αρχή αναθεώρησε τις αρχικές της θέσεις για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ώστε να ενταχθούν οι συμβασιούχοι καθώς δεν θα υπήρχε δυνατότητα στο μέλλον να πάρει άλλο μόνιμο προσωπικό". Εξήγησε ότι "ο Δήμος ακολουθεί τον οδικό χάρτη του υπουργείου Εσωτερικών που δημιούργησε προβλήματα" καταλήγοντας ότι "τελικά με τις παρατάσεις και υποσχέσεις της κεντρικής εξουσίας οδηγούνται οι εργαζόμενοι σε κανιβαλισμό".
Σε ότι αφορά τους 8μηνίτες που αφορά συνολικά 30 άτομα προτεραιότητα του Δήμου προκειμένου να καλύψει πάγιες ανάγκες θα είναι η οριστική απόφαση για την πρόσληψη των 25 περίπου μόνιμων υπαλλήλων που πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καθώς οι μόνιμες θέσεις έχουν αξία για την σωστή λειτουργία του Δήμου.
ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ...ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Ομόφωνα πάντως πέρασε μετά από συζήτηση το θέμα για την Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατ΄ εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων που αφορά 11 δικαιωμένους εργαζόμενους.
Η παράταξη της κα Μαραβελή έκανε λόγο για "κανιβαλισμό" των δικαιωμένων εργαζόμενων από το 2017- κάτι που συμφώνησε αργότερα ο κ. Κουτρουμπής που είναι στην οικονομική επιτροπή-λέγοντας ότι "ο Δήμος μπορούσε να αξιοποιήσει τον νόμο Σκουρλέτη 4447/2016 και να μην εμπαίζει τους συμβασιούχους με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις καθώς ήταν όμηροι με την θέση τον Απρίλιο του 2017 του Δήμου να ασκήσει ένδικα μέσα στον Άρειο Πάγο και εκ των υστέρων να έρχονται τιμητές". Να τελειώσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων ζήτησε ο Σωτήρης Μπακούρος, να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου με άξια στελέχη που έχουν κατάρτιση επανέλαβε ο κ. Ζαχ. Κανελλόπουλος, ενώ τονίστηκε ότι το θέμα ξεκίνησε από το υπουργείο Εσωτερικών όπως είπε ο κ. Σαρμαντζής. 
ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας παραδέχτηκε ότι αναθεωρήθηκε η στρατηγική του Δήμου ώστε με διαφανείς διαδικασίες να τελειώσει το θέμα των δικαιωμένων συμβασιούχων καθώς θέλει να αξιοποιήσει καταρτισμένο δυναμικό που θα ενισχύσει την εύρυθμη λειτουργία του, καταλήγοντας ότι "ο Δήμος δεν κράτησε κανένα εργαζόμενο σε ομηρία καθώς η απόφασή του κοινοποιήθηκε άμεσα στους ενδιαφερόμενους με τον πλέον ξεκάθαρο και νόμιμο τρόπο".
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

               ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΜΕΓΑΛΗ στιγμή για την ιστορία στην πόλη της Κυπαρισσίας, θα αποτελέσει η ανακήρυξη σε ειδική τελετή ως επίτιμου δημότη του Μεσσήνιου στην καταγωγή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τριφυλίας στην συζήτηση για την δαπάνη της εκδήλωσης η οποία όμως πέρασε κατά πλειοψηφία.
Ο κ. Κατσίβελας τόνισε ότι οι δαπάνες που θα προκύψουν ανέρχονται στις 6.800 ευρώ περίπου αναλύοντας τα ποσά που αφορούν την εκδήλωση, καθώς το μισό κόστος περίπου αφορά το επίσημο γεύμα που θα διεξαχθεί στο τουριστικό περίπτερο εκτός από την εκδήλωση στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος. Σε ότι αφορά την εκδήλωση πρόσθεσε ότι για λόγους ασφάλειας θα γίνεται έλεγχος στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος από την υπηρεσία της προεδρίας της Δημοκρατίας σύμφωνα με την διαδικασία, ενώ οι προσκλήσεις στο γεύμα θα είναι ατομικές αυστηρά αφορώντας περίπου 120 άτομα. 
Την θετική ψήφο για την εκδήλωση τιμής καθώς και το κόστος της δαπάνης που αναλογεί στην περίσταση εξέφρασε εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Σωτήρης Μπακούρος όπως και η κα Μαραβελή με εξαίρεση τον κ. Κουκούμη για συγκεκριμένους λόγους, ώστε να δοθεί η δέουσα σημασία στο μεγάλο αυτό γεγονός. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

                        ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΥΝΤΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
«Το Ταξίδι του Φερεϋντούν», το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου,  που έχουν αγαπήσει πάνω από 40.000 παιδιά και έχουν συζητήσει με τον συγγραφέα στους χώρους των σχολικών τάξεων, ζωντανεύει σε μια παράσταση που πρωταγωνιστούν τα ίδια τα παιδιά στην Ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή Κυπαρισσίας. Είναι η ομάδα «Έτσι κι Αλλιώς» της Ελένης Δρακουλάκου σε σκηνοθεσία της ιδίας.
Είναι μια σκληρή αλλά συνάμα ποιητική ατμόσφαιρα που μας δημιουργεί ονειρικές εικόνες και μας μεταφέρει στην προσπάθεια που κάνει ο άνθρωπος για να πετύχει στο ταξίδι της ζωής του.
Μέσα από τα μηνύματά του, δημιουργεί πολιτισμικά ερεθίσματα στην συνείδηση όλων μας, αναδεικνύοντας ζητήματα όπως είναι η ομορφιά της διαφορετικότητας, η δύναμη της αλληλεγγύης, η αυτοπεποίθηση που προσφέρει η γνώση, καθώς και το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας, εξ αιτίας των πολέμων σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η υπόθεση του έργου:
Μ’ ένα όνειρο μεγάλωσε ο Φερεϋντούν από το Χοραμσάρ. Να μάθει γράμματα και να γυρίσει όλον τον κόσμο μ’ ένα ποδήλατο. Κι όταν το σπίτι του βομβαρδίστηκε στον πόλεμο, το μόνο που του απέμεινε ήταν ο πολύχρωμος χαρταετός του... Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Πέρση ποιητή ΦερεΫντούν Φαριαντ για να αφηγηθεί τις διαδρομές στη σκέψη και στη ζωή κάθε Φερεϋντούν που αναζητεί έναν καλύτερο κόσμο.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Αφηγητής: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Φερεϋντούν: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ
Χαρταετοί: ΑΚΡΙΒΗ ΓΚΟΓΚΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΓΚΙΝΤΖΕΦ
Μητέρα: ΝΕΦΕΛΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
Πατέρας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ
Δάσκαλος: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ληστές: ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΓΚΙΝΤΖΕΦ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΡΥΔΟΜΑΤΗΣ
Παιδιά του πολέμου: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΙΣΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΥΡΕΤΤΑ ΚΤΕΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΓΚΙΝΤΖΕΦ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΡΥΔΟΜΑΤΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαϊου στις 9.30 το βράδυ στον πολιτιστικό χώρο «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου