19.5.18

Έλληνας ο δράστης του Μακελειού σε λύκειο του Τέξας - Γεννημένος να σκοτώνω

Συναγερμός σήμανε στο Τέξας για  πυροβολισμούς σε λύκειο του Σάντα Φε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο δράστης είναι Έλληνας ενώ εντοπίστηκαν και εκρηκτικά στο λύκειο

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές ο δράστης του μακελειού στο Τέξας, είναι ένας 17χρονος μαθητής που ονομάζεται, Δημήτριος Παγουρτζής.
Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε.
«Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια. Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.
Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την ένοπλη επίθεση σε λύκειο της πόλης Σάντα Φε στο Τέξας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Η αστυνομία  επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένοπλος στο σχολείο, όπου διεξάγει έρευνες, ενώ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ελικόπτερα.
Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί όμως η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο», επισήμανε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σάντα Φε στο λογαριασμό της στο Facebook.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, ενώ ο Υποδιευθυντής του Σχολείου ανέφερε πως μαθητές έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Το σχολείο βρίσκεται σε κατάσταση αποκλεισμού ενώ αμερικανικά δίκτυα μεταδίδουν πως έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.
Ενας μαθητής, ωστόσο, δήλωσε στο AbcNews ότι ο ένοπλος πυροβόλησε ένα κορίτσι, κάτι που ωστόσο δεν έχει, έως στιγμής, επιβεβαιωθεί επισήμως.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί» ανακοίνωσε στον ιστότοπο η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Santa Fe Independent, χωρίς να επιβεβαιώνει, στην ανακοίνωση αυτή, ποιο είναι το σχολικό συγκρότημα, που τέθηκε σε συναγερμό.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά.
«Ένα πρόσωπο εισέβαλε με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί και ένα κορίτσι τραυματίστηκε στο πόδι» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νίκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK. Η ίδια διευκρίνισε ότι τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν.
Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται αστυνομικοί να συνοδεύουν μαθητές εκτός του κτιρίου και κατόπιν να τους υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο αναζητώντας τυχόν όπλα. Περιπολικά και τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Ήταν περίπου στις 7.45 το πρωί (τοπική ώρα), όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και οι μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εκ των μαθητών άκουσαν τους πυροβολισμούς, ενώ μαζί με τους δασκάλους τους έχουν μεταφερθεί σε χώρο ασφαλείας κοντά στο campus.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου