18.5.18

Η Θύελλα Χαρακοπιού γιόρτασε την άνοδό της

Το  «είμαστε πια πρωταθλητές» του Νίκου Πορτοκάλογλου τραγουδούν αυτές τις μέρες στο Χαρακοπιό.   

Αιτία η άνοδος της τοπικής ομάδας, της Θύελλας, στην Α-1 κατηγορία μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Β` κατηγορίας (2ος όμιλος).
Πριν λίγες ημέρες, στην πλατεία του Χαρακοπιού έγινε η τελετή στέψης και η απονομή μεταλλίων από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα (πυροτεχνήματα, χοροί και τραγούδια).
Από το 2009 που ιδρύθηκε η Θύελλα έγιναν αρκετές προσπάθειες για άνοδο - προβιβασμό σε μία ανώτερη από τη Γ` τοπική κατηγορία. Κάποιες χρονιές το κατάφερε και πήρε μέρος στη Β` κατηγορία. Υπήρξαν όμως και φορές που δεν άντεξε στη Β` και υποβιβάστηκε πάλι. 
Την περίοδο 2016 - ΄17  έχασε την άνοδο της στην Α-1 σε αγώνα μπαράζ. 
Φέτος οι προσπάθειες όλων έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Και μάλιστα πολύ πριν τη λήξη του πρωταθλήματος είχε εξασφαλίσει διαφορά πολλών βαθμών που δεν άφηναν περιθώρια ανησυχίας.  
Στα 24 παιχνίδια που έδωσε στον 2ο όμιλο της Β` κατηγορίας η Θύελλα Χαρακοπιού συγκέντρωσε 61β, πέτυχε 19 νίκες, είχε 4 ισοπαλίες και μόνο 1 ήττα. Οι παίκτες της πέτυχαν 59 γκολ και δέχτηκαν 17. Κανείς δεν είδε κόκκινη κάρτα. 
Για το «ιστορικό» γεγονός της ανόδου κυκλοφόρησαν ήδη αναμνηστικά μπλουζάκια.
Θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους της ομάδας τώρα είναι αν χρειάζεται ενίσχυση για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α-1 κατηγορίας, που – όπως είναι φυσικό – θα έχει άλλες απαιτήσεις. Οι προσπάθειες οικονομικής ενίσχυσης θα συνεχιστούν το καλοκαίρι, όταν θα βρίσκονται για διακοπές, πολλοί γνωστοί και φίλοι.

Α.Χ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου