" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

18.5.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Κατεδαφίσθηκε αυθαίρετο κτίσμα πλησίον του ΝΟΚ

Κατεδαφίσθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ένα παράπηγμα στην παραλία της Καλαμάτας, πλησίον του ΝΟΚ, το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα για τη στέγασή της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας πρόσφατα παραχώρησε στο Σωματείο αυτό στεγασμένο χώρο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας, για να χρησιμεύει ως έδρα του και χώρος αποθήκευσης του εξοπλισμού του.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας  σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας. διότι δεν προέβαλαν αντίρρηση για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου κτηρίου. 
Ο Π. Νίκας τόνισε πως «κατασκευάζοντας αυθαίρετα σε τουριστικά ευαίσθητες περιοχές, ουσιαστικά υποθηκεύομε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας». Επεσήμανε δε πως «ένα αυθαίρετο, με βάση την ελληνική νομοθεσία, δεν μπορεί καθόλου εύκολα να κατεδαφιστεί».
Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι «το πρώτο κτήριο που γκρεμίζεται είναι αυτό πίσω μας. Πολύ σύντομα θα γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα και θα γίνουν νέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, με τη συνεργασία και του ΝΟΚ και του «Αιόλου», προσθέτοντας πως το μήνυμα πρέπει να είναι: «Όχι αυθαιρεσίες στην παραλιακή ζώνη! Όλα πρέπει να γίνονται σχεδιασμένα και προγραμματισμένα. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να στηριχθεί στο σχεδιασμό και στον προγραμματισμό».
ΠΑΡΚΟ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ»
Σημειώνεται ότι «μέχρι την κορύφωση της τουριστικής περιόδου θα έχει κατασκευαστεί το Πάρκο του «Πανελληνίου» - εκτιμώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Η κατασκευή του θα γίνει με χορηγία του συμπατριώτη μας Γεωργίου Μαντζή, τον οποίον ευχαριστώ δημόσια. Αν για την κατασκευή του Πάρκου είχαμε μπλέξει με το Δημόσιο Λογιστικό και την ελληνική γραφειοκρατία, δε θα είχαμε τελειώσει ούτε σε τρία χρόνια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε, ακόμη, «το Λιμεναρχείο - στο πρόσωπο του Λιμενάρχη, αλλά και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος - για την άριστη συνεργασία, την οποίαν έχομε, όπως και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου