17.5.18

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΜΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΜΕ ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται η συγκομιδή υπαίθριας καλλιέργειας καρπουζιού στην Τριφυλία με επίκεντρο την περιοχή Τερψιθέας, Φιλιατρών όπου αναμένεται να κορυφωθεί ως το τέλος του μηνός.
Την ικανοποίησή του για την φετινή χρονιά εξέφρασε σε δηλώσεις του ο παραγωγός από την Τερψιθέα κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι "η συγκομιδή εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς στη
περιοχή μαζί με πρώιμα και όψιμα καρπούζια με κύριες ποικιλίες προς εξαγωγή στρογγυλά καρπούζια τύπου φλόριντα, σελήνη, αλλά και βαρέλες, κλεοπάτρες, αμάνθες" για να προσθέσει ότι "καλλιεργούνται 280 στρέμματα τουλάχιστον καλυμμένα με προστατευτικά δίχτυα με την φύτευση που ξεκίνησε 28-30 Ιανουαρίου ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές για την καρπόδεση και θρέψη του είδους". 
Υπογράμμισε ότι "οι θερμοκρασίες ήταν ιδανικές καθώς την νύχτα διατηρήθηκαν από 12-15 βαθμούς Κελσίου ευνοώντας την θρέψη του προιόντος, ενώ η ποιότητα φέτος είναι εξαιρετική" απαντώντας ότι ασχολείται με την καλλιέργεια 30 χρόνια. Οι αποδόσεις είναι υψηλές φέτος ενώ υπάρχει μέριμνα για το περιβάλλον καθώς "έγινε
ήδη η περισσυλογή των νάυλον προστασίας με φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία τα οποία με την βοήθεια του ιδιώτη επιχειρηματία Δημήτρη Χριστοδούλου που έχει άδεια ανακύκλωσης προωθείται όλο το υλικό με αποτέλεσμα να μην μένει τίποτα στο έδαφος ακόμα ούτε ίχνος από χαρτόνι ή άλλο υλικό" λαμβάνοντας πιστοποιητικό ανακύκλωσης.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας κ. Παρασκευόπουλος παρουσία του αρμόδιο υπαλλήλου κ. Τσελονδρέ υπερτόνισε ότι "τα καρπούζια έχουν δείκτη ωριμότητας ώστε να κοπούν, ενώ η υπευθυνότητα των παραγωγών είναι άριστη ώστε να προωθηθούν στις αγορές μετά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους καθώς τα καρπούζια φεύγουν για το εξωτερικό ώριμα και ασφαλή για κατανάλωση". 

                            
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΜΠΟΛΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ
 
'Μπροστά στα προβλήματα φορείς και πολίτες δίνουν τις λύσεις" είναι ο τίτλος στην όμορφη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 26 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 στην αίθουσα Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αετού με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κοπανακαίων Τριφυλίας. 
Την εκδήλωση αναμένεται να συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, παρουσία του Δημήτρη Μητρόπουλου επίτιμου Αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. Σε ότι αφορά τις ομιλίες που θα ακολουθήσουν ενδιαφέρον έχει η  Ομιλία του Ταξίαρχου κ. Παναγιώτη Πούπουζα, Δ/ντή Αστινομικής Δ/νσης Μεσσηνίας με θέμα:Η Αστυνομία και η συνεργασία με τους πολίτες για πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η Ομιλία του Αντιδημάρχου,  Δημοτικής Ενότητας Αετού, κ.Ιωάννη  Μερκούρη με θέμα: HΑυτοδιοίκηση, ακροατής των προβλημάτων των πολιτών, η
Ομιλία του Υποστράτηγου κ. Παναγιώτη Παναφιωτόπουλου εκπρόσωπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων με θέμα:Η Πυροσβεστική πλάι στους κατοίκους της περιοχής Κοπανακίου. Πυρόσβεση-Πυροπροστασία:Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες καθώς και η Ομιλία του Πρόεδρου,  Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, κ.Θανάση Πετρόπουλο. με θέμα:Δικαιώματα και υποχρεώσεις των πολιτών σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους. 
Γ.ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου