31.8.18

«Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν»

Στις 28 Αυγούστου συνέβη ένα ακόμη τραγικό συμβάν στην Πολεμική μας Αεροπορία που στοίχισε τη ζωή σε έναν έμπειρο πιλότο, που υπηρετούσε στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε εκπαιδευτική πτήση. Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και μια οικογένεια έχασε το γιο, σύζυγο και πατέρα.
Την ίδια μέρα αναρτώνται οι λογαριασμοί του ΕΝΦΙΑ που αναλογούν σε κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου. “Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος άδικος, που δεν διορθώνεται, καταργείται”. Είναι ακριβώς τα λόγια του Α. Τσίπρα όταν ήταν αντιπολίτευση.
Την ίδια μέρα όμως είχαμε και έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό, που αφορούσε αυτό το θίασο που μας κυβερνά. Ποιος ασχολείται αν κάποια λίγα μέλη αυτού του θιάσου αντικαταστάθηκαν από κάποια άλλα νέα και φρέσκα πρόσωπα, όπως μία διαγραμμένη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μία ξεχασμένη πρώην γραμματέα και υπουργό του ΠΑΣΟΚ? Ανακυκλώνονται για να εξαντλήσουν και το τελευταίο δευτερόλεπτο παραμονής τους στην εξουσία. Όμως αυτό δεν θεωρείται είδηση σε σχέση με τις δύο προηγούμενες.
Πριν λίγες ημέρες είδαμε εμβρόντητοι από την κυβερνητική ΕΡΤ τον “ηγέτη” να αναγγέλλει από την Ιθάκη το τέλος του Μνημονίου που ο ίδιος είχε ψηφίσει. Ήταν ένα σκηνικό άψογο. Δεν υπήρχαν διαμαρτυρόμενοι, παρά μόνο ενθουσιώδεις πολίτες που τον επευφημούσαν. Αυτό κι αν παραπέμπει σε ολοκληρωτισμό.
Η αλήθεια είναι ότι από τα Μνημόνια δε βγαίνουμε. Είμαστε υπό επιτήρηση μέχρι το 2060 και τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας είναι δεσμευμένα για 99 χρόνια. Αυτοί οι αδίστακτοι και κυνικοί ψεύτες εφάρμοσαν τέτοια μέτρα εις βάρος μας, που ούτε τα πιο νεοφιλελεύθερα και συστημικά κόμματα δε θα τολμούσαν.
Το ταξίδι του Τσίπρα μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια ήταν ένα ταξίδι μέσα στο ψέμα και στην ανικανότητα. Όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως η Μάνδρα, η Κινέτα, η τραγωδία στο Μάτι, έδειξε ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να φορτώσει τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλον αντί να τις αναλάβει ουσιαστικά ο ίδιος. Να δούμε σε ποιον θα φορτώσει τις ευθύνες για το τελευταίο συμβάν καταστροφής με την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση της Ύδρας.
Αλλά και στους τομείς, που υποτίθεται ότι η ευαίσθητη αριστερά νοιάζεται, τι κατάφερε? Μόλις τις τελευταίες ημέρες το BBC έδειξε σκηνές προσφύγων από τη Μόρια, την οποία χαρακτήρισε ως το χειρότερο campus προσφύγων στον πλανήτη. Θυμηθείτε πώς χαρακτήριζαν την Αμυγδαλέζα οι ευαίσθητοι αριστεροί. Πριν δυο-τρεις μέρες είδαμε σε εθνικό δρόμο καθιστική διαμαρτυρία μεταναστών για έλλειψη τροφής. Ούτε αυτό δεν προσφέρει η αριστερά!
Μόλις προχτές είδαμε τους Ρουβίκωνες να εισβάλλουν ανενόχλητοι στο προαύλιο του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ η εγκληματικότητα έχει γίνει πια η καθημερινότητά μας (φόνος νεαρού φοιτητή στου Φιλοπάππου). Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι το κράτος βρίσκεται σε αποσύνθεση.
Το ταξίδι του Κ. Τσίπρα ήταν ένα ταξίδι μέσα στο ψέμα που τερματίζεται πια μέσα στην ανυποληψία, με έναν ανασχηματισμό που κανέναν δεν ενδιαφέρει, παρά μόνο τα μέλη αυτού του θιάσου και  κάποιων παρατρεχάμενών τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου