1.9.18

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΕ λαμπρότητα εορτάστηκε στο εκκλησάκι αφιερωμένο στην Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, στο περίβολο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας παρουσία αρχών της πόλης, δημότες μαζί με εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χοροστατούτος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ πριν την λιτάνευση έγινε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των μεγάλων ευεργετών,
δωρητών και ανακαινιστών του τοπικού Νοσοκομείου που λειτουργεί με μεγάλες δωρεές. Στην συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας εντός του προαυλίου και του ιδρύματος, με απόληξη τον ναό στο χώρο του νοσοκομείου όπου έγινε η Απόλυσις. Ευχές σε όλους με αφορμή την έναρξη από 1η του μήνα του νέου εκκλησιαστικού έτους αλλά και την μεγάλη γιορτή έδωσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας ο οποίος κατέληξε με την ευχή για το αγαθό της υγείας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...
Ο Διοικητής του ιδρύματος Παναγιώτης Μπασιάκος σε δηλώσεις του ευχήθηκε χρόνια πολλά στους κατοίκους της Κυπαρισσίας, στο προσωπικό του νοσοκομείου, "τιμώντας την εορτή κατάθεση της Τιμίας ζώνης, αλλά αξίζει πάνω από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δωρητές που μνημονεύτηκαν για την ίδρυση, την συμβολή του και λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά ιδιαίτερα το μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν την μάχη να υπηρετήσουν τον πολίτη" καταλήγοντας ότι "θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό ενισχύοντας όλες τις υπηρεσίες προς όφελος του λαού της περιοχής". 
Στις εκδηλώσεις εκ μέρους του Δήμου ήταν παρών ο Αντιδήμαρχος Γ. Μερκούρης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. κα Στ. Αλεξοπούλου, ο σύμβουλος κ. Κανελλόπουλος, ο διοικητικός διευθυντής κ. Θεόδ.Ντέντες, ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αρχής Γ. Μπακούρος, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου κ. Σεκλός και φορείς με λαό της περιοχής. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 
ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
 
Η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, απομένει για να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την ανακήρυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου σε προστατευόμενη ζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» την Παρασκευή 31/8 , οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας παρέδωσαν πριν από μερικές ημέρες το τελικό κείμενο στον υπουργό Γ. Σταθάκη και τον αναπλ. υπουργό Σωκρ. Φάμελλο. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας ΦΩΝΗ από τις 5 Ιουνίου 2018 ότι...τα μαντάτα δεν είναι τόσο ευχάριστα για τους περιορισμούς που θέτει το Προεδρικό διάταγμα στα 20 στρέμματα, αλλά οι εξαιρέσεις θα είναι ελάχιστες για οικοδόμηση σε ορισμένες μόνο περιοχές στα 10 στρέμματα.
ΟΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝ...ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ
 Ο ανασχηματισμός δεν επηρέασε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς τόσο ο κ. Σταθάκης όσο και ο κ. Φάμελλος αξιολογήθηκαν θετικά από τον πρωθυπουργό και παρέμειναν στις θέσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει και οι 2 υπουργικές υπογραφές και ότι πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο να υπογράψει και ο κ.Παυλόπουλος, ώστε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό σχέδιο του Διατάγματος έχει λάβει υπόψη του –ως έναν βαθμό- τις εισηγήσεις των αυτοδιοικητικών της Ηλείας για το όριο αρτιότητας στη δόμηση των κατοικιών όπως υποστηρίζει η Ηλειακή εφημερίδα. Η γενική ρύθμιση προβλέπει τη διατήρησή τους στα 20 στρέμματα, σύμφωνα με την αρχική υπόδειξη του Συμβουλίου της Επικρατείας, ωστόσο θα υπάρχει ρητά διατυπωμένη διάταξη εξαίρεσης ορισμένων περιοχών, όπου το όριο θα πέφτει στα δέκα στρέμματα, για να μην αποκλείσει την πλειονότητα των μικροϊδιοκτητών από την οικοδόμηση κατοικίας. Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ορίου στα 10 στρέμματα ήταν η σημαντικότερη ένσταση των αιρετών Μεσσηνίας-Ηλείας, λόγω πολυτεμαχισμού του κλήρου στην περιοχή και λίγοι κάτοικοι έχουν στην ιδιοκτησία τους 20 στρέμματα για να μπορούν να χτίσουν. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΚΓΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΛΟΓΟ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
 
Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλογο τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Γιόλακα, της Ε.Ο. Φιλιατρών – Γαργαλιάνων.
Από την σύγκρουση το άτυχο ζώο βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός του οδηγού, με το όχημα να υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.
Οι τοπικές αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για το συμβάν, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ζώου σύμφωνα με πληροφορίες όπως απεικονίζεται και σε φωτογραφία του filiatranet.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου