1.9.18

Διαρρήκτες από την Καλαμάτα συνελήφθησαν για κλοπή όπλου από αστυνομικό

«Καταδρομικές» διαρρήξεις στην Ηλεία, έκανε μία τριμελής σπείρα με τον 32χρονο και τους δύο 19χρονους, αφού πρόλαβε να διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις, όπου σε μια εξ αυτών έκλεψε και το όπλο συνταξιούχου αστυνομικού.

Οι αστυνομικοί έχοντας αρκετά στοιχεία, πραγματοποίησαν επιχείρηση στην Καλαμάτα για να «δέσουν» την υπόθεση και να φτάσουν στην εξιχνίαση των τεσσάρων διαρρήξεων.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με αυτούς του Α.Τ. Πηνειού, κατάφεραν να ξεσκεπάσουν τους δράστες των διαρρήξεων που έγιναν στην περιοχή το τελευταίο δεκαήμερο. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς όπου τα πλήρη στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί. Ως πεδίο δράσης είχαν επιλέξει τον Κάμπο της Ηλείας, χτυπώντας στην Κουρούτα, το Παλαιοχώρι και το Αρκούδι.
Συγκεκριμένα οι δράστες στις 17 Αυγούστου, παραβίασαν παράθυρο οικίας ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.040 ευρώ, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Τρεις ημέρες αργότερα στις 20/8, παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα και μια χορτοκοπτική μηχανή.
Στις 22/08 παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κοσμήματα και είδη ένδυσης και υπόδησης.
Τέλος στις 24/08, παραβίασαν πόρτα οικίας ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα πιστόλι, ένα γεμιστήρα, είκοσι τέσσερα φυσίγγια, καθώς και κοσμήματα.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και το Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού, το πρωί της Τρίτης, πραγματοποίησαν επιχείρηση έρευνας στο σπίτι του 32χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αργότερα αποδόθηκαν στους παθόντες.
Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα και κατάσχεσαν δυο ζευγάρια γάντια και τρία μεταλλικά εργαλεία, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσα τέλεσης των κλοπών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου