1.9.18

528 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου - 7.000 έως το τέλος του έτους !!!

Για την προσεχή Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 528 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει σε 2.400 μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ το τελευταίο τετράμηνο του 2018 θα τρέξουν 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.  

Οι τράπεζες επιταχύνουν τις πωλήσεις για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και μαζί επιταχύνουν και τις εξώσεις των ιδιοκτητών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα
Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 14.500 και έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Από αυτούς κηρύχθηκαν γόνιμοι 4.500, δηλαδή οι έξι στους δέκα. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί.
Σύντομα το σκηνικό στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα αλλάξει, καθώς ενεργοποιούνται διαδικασίες fast track για επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών, ενώ εκσυγχρονίζεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα προσομοιάζει με τις ιστοσελίδες των αγγελιών πώλησης ακινήτων, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν φωτογραφίες και περισσότερα χαρακτηριστικά των ακινήτων που θα βγαίνουν στο σφυρί.
Με τις νέες διαδικασίες, τα ακίνητα θα εκποιούνται γρηγορότερα σε νέες μειωμένες τιμές που θα κινούνται πολύ κάτω από τις εμπορικές τιμές. Ο στόχος, προφανής. Να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές για να φύγουν από τα χέρια των τραπεζών και του Δημοσίου τα ακίνητα των κόκκινων δανειοληπτών και οφειλετών.
Η νέα διαδικασία προβλέπει ότι εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, γίνεται νέος πλειστηριασμός μέσα σε 40 ημέρες και αν στον δεύτερο πλειστηριασμό δεν γίνει και πάλι κατακύρωση, τότε το αρμόδιο δικαστήριο, μετά από σχετική διαδικασία, μπορεί να διατάξει νέο πλειστηριασμό μέσα σε οκτώ εργάσιμες ημέρες (από 30 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς) με την ίδια ή κατώτερη τιμή.
Δηλαδή, ένα ακίνητο μπορεί πλέον να βγει για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό γρηγορότερα εντός 48 ημερών από 70 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς και σε πολύ χαμηλότερη τιμή.
Το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους δανειστές, οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου