30.8.18

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

To NT της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας θεωρεί απαράδεκτη την εξαίρεση των μητέρων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα από την δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στα ΚΔΑΠ μέσω της ΕΕΤΑΑ. 
Πρόκειται για μια παράλογη όσο και ακατανόητη απόφαση, η οποία ουσιαστική αποκλείει την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών, όπως υπόσχεται η εν λόγω δράση. Χιλιάδες μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι, που εργάζονται σε νοσοκομεία, σε σώματα ασφαλείας, σε υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, που εργάζονται σε βάρδιες είναι αναγκασμένες να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ασφαλή και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά τους. Επιπρόσθετα, με την αναφορά για δημιουργική απασχόληση των παιδιών εννοείται και η εκπλήρωση του παιδαγωγικού έργου των ΚΔΑΠ. Επομένως, ο αποκλεισμός παιδιών από τα προγράμματα λειτουργίας των κέντρων αυτών τους στερεί το δικαίωμα της πνευματικής εξέλιξης και δημιουργίας.
 Ζητάμε, λοιπόν, από όλους τους αρμόδιους φορείς να καταργήσουν αυτή την απαράδεκτη διάκριση, ώστε να μπορούν όλες ανεξαιρέτως οι μητέρες – εργαζόμενες να επωφελούνται αυτών των ομολογουμένως πολύ θετικών δράσεων.

Ο Πρόεδρος      Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Δημήτριος Γ. Φαββατάς     Δημήτριος Πράττης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου