7.2.19

ΘΕΡΙΖΕΙ η γρίπη: Στους 39 οι νεκροί. Ανάμεσά τους δυο παιδιά

Αυξάνονται οι νεκροί από την γρίπη.Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Κρήτη, «χτυπημένος» από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

 Οι νεκροί, σύμφωνα με το iatropedia.gr, έχουν φτάσει τους 39, μεταξύ των οποίων οι 37 ενήλικες ηλικίας από 25 έως 90 ετών και παιδιά, το ένα βρέφος κάτω των 12 μηνών και ένα παιδάκι 5 ετών. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, οι νεκροί από τη γρίπη έφτασαν τους 20.
Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, αναφέρουν ότι ο κυρίαρχος τύπος γρίπης είναι ο Η1Ν1, ενώ 168 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί ή παραμένουν νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Από τους 39 νεκρούς, το 84% ήταν είτε άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είτε δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το ΚΕΕΛΠΝΟ, από γρίπη έχουν νοσήσει φέτος, από την έναρξη της επιδημιολογικής παρατήρησης, βρέφη έως και ηλικιωμένοι που η ηλικία τους φτάνει τα 90 έτη.
Νεκρός 49χρονος στην Κρήτη από τη γρίπη 
Πρόκειται για έναν 49χρονο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με το ekriti, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες νοσηλευόταν στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.
Η κατάσταση της υγείας του, όμως, παρουσίασε επιπλοκές και πριν λίγες ώρες κατέληξε στην Εντατική.
Ο ιός της γρίπης Η1Ν1 επιβεβαιώθηκε και από τις εργαστηριακές εξετάσεις.
Από γρίπη Η1N1 τελικά ο θάνατος της 5χρονης στην Κρήτη
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό θανάτου στα Χανιά, μετά την τραγική κατάληξη που είχε η πορεία της υγείας ενός 38χρονου άνδρα, ο οποίος «έσβησε» από τον ιό της γρίπης, στις 26 Ιανουαρίου.
Προληπτικές οδηγίες για τη γρίπη από το υπ. Παιδείας
Οδηγίες προς όλες τις σχολικές μονάδας της Ελλάδας δίνει με εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης.
Συγκεκριμένα το υπουργείο συστήνει:
«Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
Παράλληλα, συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.
Τέλος, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων)».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου