7.2.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Παρουσίαση του βιβλίου "ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ" της Ελένης Πριοβόλου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας,
το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ - Δήμητρα Δημοπούλου
και οι εκδόσεις Καστανιώτη
σας προσκαλούν
σε συνάντηση  με την ΕΛΕΝΗ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ με αφορμή το μυθιστόρημά της

Μ Ε Τ Α   Φ Ο Β Ο Υ

τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ.
στην αίθουσα της βιβλιοθήκης (Αριστομένους 33).

Με την ΕΛΕΝΗ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ θα συνομιλήσει η καθηγήτρια
γαλλικής γλώσσας ΤΟΝΙΑ ΚΑΡΑΛΙΑ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας
θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Μ Ε Τ Α  Φ Ο Β Ο Υ»
Δύο κορίτσια – φίλες επιστήθιες, σχεδόν αδελφές – μεγαλώνουν στην ελληνική ύπαιθρο, σε περιβάλλον ασφυκτικό, που τις εκπαιδεύει στο κυρίαρχο μοντέλο ηθικής, εμφυσώντας τους το φόβο και την ενοχή. Η Αρίστη, φύσει ανήσυχη, ανακαλύπτει τις πηγές του φόβου μέσα από την έρευνα και τη μάθηση. Αναζητεί αλήθειες γύρω από τη θέση της σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, την ελευθερία της σκέψης, την πολιτική και τον έρωτα. Η Διαλεχτή μένει στα «αβαθή» και «σίγουρα» νερά· αθάρρευτη και αδρανής, κάνει κάθε φορά μικρά και δειλά βήματα στη ζωή. Η σχέση των δύο κοριτσιών δοκιμάζεται όταν ανάμεσά τους μπαίνει ο Διονύσης Αρχοντής, άντρας ορμητικός, το αρχέτυπο του Βάκχου. Έκτοτε, οι δύο φίλες πορεύονται με δύο εαυτούς: τον φανερό και τον κρυφό. 
Οι ζωές τους περνούν από συμπληγάδες, από την εποχή του Εθνικού Διχασμού μέχρι την αρχή του Εμφυλίου, καθώς τα γεγονότα συγκλονίζουν την Ελλάδα, που πασχίζει να βγει από τις παλιές φεουδαρχικές της δομές και να αστικοποιηθεί.
Ένα βιβλίο για την αναζήτηση της ελευθερίας, για το φόβο και την υποταγή, για τα όνειρα και τις αυταπάτες.
Από τη συγγραφέα του μυθιστορήματος Όπως ήθελα να ζήσω (Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ 2010).

Βιογραφικά στοιχεία
Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Αιτωλίας και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι, το οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα. Έχει καταθέσει είκοσι ένα βιβλία για παιδιά και εφήβους, επτά μυθιστορήματα για μεγάλους, μία νουβέλα και ένα βιβλίο με ιστορίες.
Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω. Επίσης έχει αποσπάσει το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού Διαβάζω για το βιβλίο της Το σύνθημα (2009).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου