7.2.19

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΩΡΟΣ:ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πύλου -Νεστορος

Η μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού, το ίδιο και η πρόσβαση στο σχολείο του!

Μπήκε ο Φλεβάρης, η σχολική χρονιά κοντεύει να τελειώσει και με ευθύνη κράτους-Δήμου-Περιφέρειας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο δημοτικό του σχολείο παιδί με κυστική ίνωση.

Ο μαθητής του δημοτικού που έχει την ατυχία να αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν μπορεί να μεταβεί από το χωριό του, τον Μεσοπόταμο, στο δημοτικό σχολείο του Χανδρινού για να παρακολουθήσει τα μαθήματα του, να παίξει με τους συμμαθητές του, να κοινωνικοποιηθεί γιατί δεν του εξασφαλίζεται όχημα και το αντίστοιχο κονδύλι για τη μεταφορά του.

Η φύση της ασθένειας του παιδιού είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει τη μετακίνηση με τα μαθητικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ αλλά απαιτείται ατομική μεταφορά από και προς το σχολείο όπως και σε άλλες μετακινήσεις του, π.χ οι συχνές επισκέψεις του στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Η πολυέξοδη αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του παιδιού έχει φορτωθεί αποκλειστικά στις πλάτες των γονιών του οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος φαρμάκων, μετακινήσεων και της γενικότερης περίθαλψης του.

Αυτή είναι η μεταμνημονιακή κανονικότητα και η δίκαιη ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις για τη χορήγηση οχήματος-κονδυλίου για αυτόν τον σκοπό είναι απαράδεκτες. Έπρεπε να έχουν λυθεί χτες! Το μόνο που πετυχαίνουν αυτές οι καθυστερήσεις είναι να περιθωριοποιούν ένα παιδί που παλεύει και θέλει να χαρεί τη ζωή εξαιτίας της ασθένειας του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Χωρίς καμία καθυστέρηση πρέπει να χορηγηθεί όχημα για τη μεταφορά του μαθητή από και προς το σχολείο του.
  • Κατά τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο σχολείο να υπάρχει κατάλληλα ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη φοίτηση του παιδιού εκεί.
  • Να καλυφθούν με ευθύνη Δήμου-Περιφέρειας τα έξοδα μετακίνησης του παιδιού από και προς το Παίδων στην Αθήνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου