5.2.19

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 Γράφει και σχολιάζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
@ΚΑΛΟ ΤΡΙΩΔΙΟ: Καλή εβδομάδα, καλό κουράγιο. Το Τριώδιο ανοίγει αλλά μαζί τους έρχονται τα καμώματα της προεκλογικής περιόδου που θυμίζουν περισσότερο την αλήθεια ότι στο τέλος οι υποψήφιοι...θα είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους. 
@Περισσότεροι άρα θα είναι οι κομματάρχες, οι κολαούζοι, οι χειροκροτητές και οι πάσης φύσεως κολλητοί παραπέμποντας σε άλλες εποχές. Αλλά είπαμε στην πολιτική όλα επιτρέπονται. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει ουσία. Εξάλλου ότι επιπλέει είναι επιφανειακό. 
@ΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Αφορμή λοιπόν πήραμε από σκέψεις πολιτών, από λόγια ανθρώπων του πολιτισμού να γράψουμε μερικές αράδες για αυτό που μας αξίζει, αλλά κυρίως αυτό που περιμένουν οι πολίτες της Τριφυλίας και Δυτικής Μεσσηνίας...
@Η ανάγκη να δούμε μια Τριφυλία καλύτερη μας παρακινεί να λέμε αλήθειες αλλά κυρίως τα πράγματα με το όνομά τους..Παρακολουθώντας χρόνια την απουσία ομογενοποίησης του Δήμου, αποτιμώντας το τραγικό επίπεδο που έχουν φτάσει πλέον οι πόλεις της Τριφυλίας λέμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος
@ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ: Η Τριφυλία έχει επομένως δίκαια αυτοχαρακτηριστεί ως αποπαίδι του Νότου. Χωρίς οδικούς άξονες, με έργα που διαρκώς ξηλώνονται τα πεζοδρόμια μόνο για να μπουν στην θέση τους άλλα, έτσι για να λένε ότι έγιναν έργα. Αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια τον πολιτών, έργα ημιτελή ή ολοκληρωμένα χωρίς άμεση χρηστικότητα, χωρίς να έχουν μελετηθεί σοβαρά οι επιπτώσεις αυτών των έργων, διότι αυτό που ενδιέφερε ήταν απλώς να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και να δημιουργείται η εντύπωση ότι γίνονται αναπλάσεις και έργο, ενώ στην ουσία έγινε μια τρύπα στο νερό!
@Και να είχαν κάνει μια τρύπα πάλι καλά θα λέγαμε -ειδικά για το κέντρο της πόλης- γιατί ούτε τρύπα για να φύγουν τα νερά όταν βρέχει δεν υπάρχει εκεί, και πλημμυρίζουν τα καταστήματα, δεν μπορούν να διασχίσουν τους δρόμους ούτε οι πολίτες ούτε τα αυτοκίνητα, και η κατάληξη φυσικά είναι ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ειδικά δρόμοι σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους θυμίζουν πλέον Βενετία.
@ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ; Κυκλοφοριακή μελέτη στη Κυπαρισσία χωρίς στοιχειώδη σήμανση, και στρατηγικός σχεδιασμός για το κέντρο της πόλης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αποτελεί έργο δήμου ή απλά ένα αστείο για να γελούν οι πισιρικάδες.
Η αλήθεια είναι ότι η Κυπαρισσία με την πλατεία θυμίζει δεκαετία του 70 από την εποχή Τσάκου, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους να θυμίζουν στα Φιλιατρά την δεκαετίας του 80, με περιοχές που είναι χωρίς πεζοδρόμια και πράσινο, και γειτονιές όπου θα ακούγονται παιδικές φωνές.
@ΤΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; Επομένως θέλουμε να δούμε μια Τριφυλία  που οραματιζόμαστε.
– μια Τριφυλία που να δίνει κίνητρο στον πολίτη να κάνει ανακύκλωση, με ανταποδοτικότητα, με συγκεκριμένα οφέλη και σχέδιο, και όχι με γνώμονα τις πελατειακές εξυπηρετήσεις για ψηφοθηρικούς λόγους.
– μια Τριφυλία που να αγαπάει και να σέβεται το περιβάλλον και όχι να γεμίζει με σκουπίδια και παθογόνα απόβλητα αυτόν τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Αλιμάκι και Μύρου, καταστρέφοντας την φύση και εν συνέχεια μολύνοντας τη πόλη, αφού οι τοξικές ουσίες επιστρέφουν μέσω του Αρκαδικού ποταμού και καταλήγουν στην θάλασσα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της καταστροφής του οικοσυστήματος.
– μια Τριφυλία που να αγκαλιάζει τον αθλητισμό δημιουργώντας υπό την αιγίδα της συνεχώς αθλητικές δραστηριότητες και όχι κάτω από ευκαιριακές συγκυρίες
– μια Τριφλυία που οι γειτονιές της θα ζωντανέψουν και θα μεταδίδουν, επιτέλους, στους κατοίκους ένα αίσθημα ευφορίας και όχι μιζέριας. Καλαμάτα δεν είναι μόνο το κέντρο
– μια Τριφυλία που θα μπορούν οι πολίτες να περπατήσουν ελευθέρα σε πεζοδρόμια που δεν θα είναι χώροι στάθμευσης, με υπόδειξη του ίδιου του Δήμου και μάλιστα επί πληρωμή (βλέπε πεζοδρόμια στις αφορές, όπου δεν μπορεί να περπατήσει όχι άτομο με ειδικές ανάγκες αλλά κανένας)
– μια Τριφυλία που θα μπορούν οι πολίτες της να χρησιμοποιούν τα πάρκα ελεύθερα οπότε έχουν την ανάγκη για άθληση, για ψυχική ηρεμία, ή ψυχαγωγία, και όχι μόνο σε σπάνιες συγκυριακές ευκαιρίες.
@ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ: Θα μπορούσα να συνεχίσω, γράφοντας δεκάδες λόγους ακόμα, αλλά δεν θέλω να κουράσω. Όλες οι προτάσεις μας για τον ευλογημένο αυτό τόπο που λέγεται Τριφυλία τα καταθέσαμε αναλυτικά σε προτάσεις μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης καθώς είμαστε πάντα σε διαρκή διαβούλευση με τους δημότες . Καλή εβδομάδα..


  • Προστατεύοντας το περιεχόμενο των email
  •  Η χρήση μεθόδων κρυπτογράφησης μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα επίπεδα ασφάλειας στη διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μήνυμα κρυπτογραφείται από την πηγή του πριν σταλεί, και μπορεί να διαβαστεί από τον παραλήπτη μόνο αν αποκρυπτογραφηθεί. Μία καλή ιδέα είναι να επιλέξετε τεχνολογίες που καθιστούν αυτή τη διαδικασία απλή και να δημιουργήσετε πολιτικές που καθορίζουν σε ποιες περιπτώσεις εξυπηρετεί η χρήση της κρυπτογράφησης.
  • Χρησιμοποιήστε κάποιο φίλτρο για να λαμβάνετε μόνο τα επιθυμητά email. Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών email χρησιμοποιούν ήδη κάποιο φίλτρο για να μειώσουν την εμφάνιση spam, scam, phishing και malware (* το malware γενικά δεν εμπίπτει στο συγκεκριμένο θέμα αλλά θεωρείται ξεχωριστή κατηγορία) στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, ωστόσο και πάλι χρειάζεται οι χρήστες να ελέγχουν και να καθορίζουν την ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Εκτός από το φιλτράρισμα των ασφαλών αποστολέων, είναι χρήσιμο να ορίζονται φίλτρα και για να περιορίζονται τα μηνύματα με συγκεκριμένο τύπο συνημμένου αρχείου, είτε επιτρέποντας μόνο τα αρχεία από μια εγκεκριμένη λίστα ασφαλέστερων ή πιο συνηθισμένων τύπων ή εξαιρώντας ασυνήθιστους ή πιο επικίνδυνους τύπους. Για παράδειγμα, ενώ έγγραφα word, υπολογιστικά φύλλα ή παρουσιάσεις θεωρούνται συνηθισμένα, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν λόγο να στέλνουν ή να λαμβάνουν αρχεία .exe μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επομένως αυτά μπορούν να αποκλειστούν.
  • Εξουσιοδότηση και έλεγχος ταυτότητας. Υπάρχουν τεχνικές που συμβάλλουν στην εξακρίβωση της αυθεντικότητας του περιεχομένου των μηνυμάτων, υποδεικνύουν τους χρήστες και τους λογαριασμούς που εξουσιοδοτούνται να στέλνουν από ένα συγκεκριμένο domain και μπορούν να βοηθήσουν στην επαλήθευση του θέματος του email. Οι τεχνικές εξουσιοδότησης και ελέγχου είναι πολύ χρήσιμες ειδικά αν χρησιμοποιούμε τα εταιρικά μας email και εκτός εργασίας, καθώς προφυλάσσουν από τις μεθόδους Spoofing, κατά τις οποίες οι κυβερνοεγκληματίες πλαστογραφούν τη διεύθυνση και τα στοιχεία κάποιου αξιόπιστου χρήστη – πολλές φορές κάποιου πρώην εργαζόμενου του οποίου η διεύθυνση δεν έχει καταργηθεί – για να στείλουν μαζικά κακόβουλα μηνύματα.
  • Προστασία του λογαριασμού. Ο έλεγχος πιστοποίησης πολλαπλών παραγόντων είναι ένα άλλο πολύ αποτελεσματικό επίπεδο προστασίας των λογαριασμών email. Αντί να έχετε μόνο ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό παράγοντα επαλήθευσης ότι είστε αυτός που ισχυρίζεστε, ο έλεγχος πιστοποίησης πολλαπλών παραγόντων ενισχύει αυτά τα διαπιστευτήρια με μια επιπλέον μέθοδο. Το πιο συνηθισμένο παράδειγμα είναι ένας κωδικός χρήσης που ισχύει για μια ώρα - συχνά αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS ή δημιουργείται από μια εφαρμογή ή ένα dongle.
  • Προστασία λογισμικού. Τέλος, είναι σημαντικό να προστατεύετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ενημερώνοντας τακτικά το λογισμικό που χρησιμοποιείτε, τόσο για το λειτουργικό σας σύστημα όσο και για την εφαρμογή ή το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση στα email σας. Αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των τρωτών σημείων που δυνητικά επιτρέπουν στους εισβολείς να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία να γίνεται αυτόματα, ή να επισκέπτεστε τους σχετικούς ιστότοπους για λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων. Aπό το www.freegr.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου