9.2.19

Ο καιρός της ερχόμενης εβδομάδας

Αλλάζει πάλι ο καιρός από τις αρχές της νέας εβδομάδας.
Μπορεί Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα να έχουμε άνοδο θερμοκρασίας, από Τρίτη θα επανέλθουν οι βροχές και ο παγετός. Κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα. Στο χάρτη της ΕΜΥ δείτε πως θα είναι η κατάσταση το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης 7 ημερών που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:   
 
Κυριακή 10-02-2019: γενικά αίθριος. Στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά θα  αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα  κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 11-02-2019 :
στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.  Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος. Βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη θα αναπτυχτούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7  μποφόρ. Η θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τρίτη 12-02-2019 :
νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν
κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφορ. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.  Η θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τέταρτη 13-02-2019: στην ανατολική χωρά νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις
θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική  χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και βαθμιαία έως 9 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη 14-02-2019: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και
παραθαλάσσιες περιοχες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα
σημειωθούν στα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και πιθανόν και σε
περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα
φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια ενώ θα
σταματήσουν στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου