8.2.19

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ – Η πληγή για την Ελλάδα μένει ανοιχτή

«Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ, αλλά η πληγή για την Ελλάδα μένει ανοιχτή», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την Ελληνική Βουλή. 

«Το θέμα κλείνει σε επίπεδο πολιτικό – διεθνές, αλλά θα μένει ως ερώτημα, τι μένει πίσω από αυτά που εννοούνται και έχουν να κάνουν με τη γλώσσα και την εθνότητα», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».
«Οι Σκοπιανοί κερδίσανε» σημείωσε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας «αμέσως εμφανίστηκαν κάποιες ομάδες στην Ελλάδα που λένε ότι υπερασπίζονται κάποιες Μακεδονικές μειονότητες».
Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο κ. Χρυσόστομος, έφερε και το παράδειγμα της «Μακεδονικής Εκκλησίας».
«Όλοι είχαμε τις ενστάσεις μας και για το όνομα, αλλά κυρίως για το τι συνεπάγεται με την γλώσσα και την εθνότητα», τόνισε και υπογράμμισε ότι  «σιγά – σιγά καλλιεργείται ένα κλίμα μια κατάσταση όπου πάνε να επιβληθούν κάποια πράγματα».
Τέλος, ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για το ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, σημείωσε  «θεωρώ ότι το μόνο θετικό αυτής της επίσκεψης είναι ότι αναγνωρίστηκε ακόμα μια φορά η διεθνής θέση του Πατριαρχείου, αλλά και ότι το θέμα της επαναλειτουργίας της σχολής της Χάλκης, είναι ένα θέμα που αφορά την παγκόσμια κοινότητα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου