8.2.19

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας η Ελένη Αλειφέρη

Ξεκίνησαν οι επαφές με τους θεσμικούς φορείς της υποψηφίας Δημάρχου Καλαμάτας και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πρωτεύουσα Δύναμη», Ελένης Αλειφέρη. Στο πλαίσιο αυτό έγινε σήμερα η πρώτη συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη (πολεοδομικό, κυκλοφοριακό) αλλά και για θέματα ανάπτυξης όπως οι ξενοδοχειακές υποδομές, η αξιοποίηση της Δυτικής Παραλίας κ.ά.
Επίσης, έγινε ειδική συζήτηση για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του, κορεσμένου πλέον, Νεκροταφείου, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και το θέμα των κοινωνικών δομών που είτε έπαψαν να λειτουργούν (Κοινωνικό Παντοπωλείο), είτε κάποιων νέων που πρέπει να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως αυτό των αστέγων.
Η κυρία Αλειφέρη ενημερώθηκε για το πρόγραμμα έργων που προωθεί η Μητρόπολη Μεσσηνίας όπως, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων της πόλης και του Δήμου.
Από την πλευρά της η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας επικεντρώθηκε στα θέματα του σήμερα αλλά και στις προοπτικές που διαγράφονται για το μέλλον. Τόνισε ότι ο Συνδυασμός της δεν χαρακτηρίζεται από προσωπικές φιλοδοξίες, συζητά με πολίτες και φορείς προκειμένου να τίθενται όλες οι απόψεις στον διάλογο. Τέλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία που θα πρέπει να έχουν όλοι οι φορείς και ιδιαίτερα ο Δήμος με την Εκκλησία για να βρίσκονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο  και τους πολίτες του.
Κατά τη συνάντηση στο γραφείο του Σεβ. Μητροπολίτη, την κυρία Αλειφέρη συνόδευαν τα μέλη του Συνδυασμού, Γιάννης Αδαμόπουλος και Αθηνά Ξανθάκη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου