Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δώσεις έναν αέρα δροσιάς και
ανανέωσης στο σπίτι σου από ένα βάζο με πανέμορφα μοσχομυριστά
λουλούδια.
Δυστυχώς όμως ποτέ δεν μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για παραπάνω από δύο ημέρες.
Ευτυχώς αυτό το πρόβλημα λύνεται πολύ εύκολα φτιάχνοντας το παρακάτω “φαγητό” για τα λουλούδια σου.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού χλωρίνη
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
¼ του βάζου νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις όλα τα υλικά και να τα προσθέσεις στο βάζο με τα λουλούδια σου. Η ζάχαρη θα τα θρέψει, η χλωρίνη θα καταπολεμήσει τα βακτήρια και η οξύτητα του λεμονιού θα ισορροπήσει τα επίπεδα του ph. Οι επιστήμονες προτείνουν νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε οι βλαστοί να μπορούν να το “πιουν” πιο γρήγορα. Η συνταγή αυτή “αρέσει” σε όλα τα λουλούδια, εκτός από τις τουλίπες, οι οποίες προτιμούν το κρύο νερό.
olivemagazine.gr
Δυστυχώς όμως ποτέ δεν μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για παραπάνω από δύο ημέρες.
Ευτυχώς αυτό το πρόβλημα λύνεται πολύ εύκολα φτιάχνοντας το παρακάτω “φαγητό” για τα λουλούδια σου.
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού χλωρίνη
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
¼ του βάζου νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις όλα τα υλικά και να τα προσθέσεις στο βάζο με τα λουλούδια σου. Η ζάχαρη θα τα θρέψει, η χλωρίνη θα καταπολεμήσει τα βακτήρια και η οξύτητα του λεμονιού θα ισορροπήσει τα επίπεδα του ph. Οι επιστήμονες προτείνουν νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε οι βλαστοί να μπορούν να το “πιουν” πιο γρήγορα. Η συνταγή αυτή “αρέσει” σε όλα τα λουλούδια, εκτός από τις τουλίπες, οι οποίες προτιμούν το κρύο νερό.
olivemagazine.gr