21.6.19

Μεσσηνία: Ακόμα… μετράνε! Εντοπίστηκε φυτεία χασίς με πάνω από 1.600 δενδρύλλια

Φυτεία με περισσότερα από 1.660 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η Αστυνομία, σε περιοχή του δήμου Δυτικής Μάνης, στην Μεσσηνία.

Έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και με την βοήθεια ελικοπτέρων της Αστυνομίας, εντοπίστηκε στην περιοχή Κρύα Βρύση φυτεία, όπου καλλιεργούνταν 1.665 δενδρύλλια κάνναβης.

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Εντοπίστηκαν ακόμα  δύο μικρότερες φυτείας φυτείες στην Χώρα του δήμου Πύλου Νέστορος στην οποία καλλιεργούνταν -36- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως 1 μέτρου περίπου και στην άλλη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, -18- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως -1,5- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία, την καλλιεργούσε ο 71χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου