21.6.19

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Προσκεκλημένη του Πρόεδρου κ. Σωτήρη Μουσούρη και του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Μανιατάκη, του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου,  επισκέφθηκε τα γραφεία του η νέα Πρέσβειρα της Ν. Αφρικής στην Αθήνα Mrs. BerylSisulu και συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Πρέσβειρα Mrs. Sisulu αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση αναφέρθηκε στις σχέσεις, πολιτικές, επιχειρηματικές και οικονομικές που έχει η Νότιος Αφρική με την Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Γεώργιο Μπίζο, δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα. 
Ο κ. Σωτήρης Μουσούρης  ενημέρωσε την Πρέσβειρα  για τους σκοπούς  και τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, σημειώνοντας  ότι το 2019 το Επιμελητήριο συμπληρώνει  20 χρόνια από την ίδρυσή του και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο τότε Πρέσβης  την Ν. Αφρικής στην Αθήνα μαζί  με άλλες προσωπικότητες του επιχειρηματικούκόσμου για την σύσταση του Επιμελητηρίου. Στην συνέχεια ενημέρωσε για την συμμετοχή του Επιμελητήριου ως τακτικό Μέλος στο EuropeanBusinessCouncilforAfrica(EBCAM).
Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα επιχειρηματικές δραστηριότητες, ευκαιρίες και προοπτικές  των ελληνικών επιχειρήσεων στην Νότια Αφρική και προσκάλεσε την Πρέσβειρα να επισκεφτεί την γενέτειρα του κ. Μπίζου, το Βασιλίτσι(Μεσσηνία) ώστε να δει την διαδρομή και την περιοχή που έζησε τα παιδικά του χρόνια.
Η Πρέσβειρα και οι εκπρόσωποι του Επιμελητήριου συμφώνησαν να συνεργαστούν με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Νότιου Αφρικής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου