21.6.19

Aνακαλέστηκε τελευταία στιγμή !!! Ο Τραμπ είχε ανάψει πράσινο φως για βομβαρδισμό του Ιραν

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε ανάψει το πράσινο φως και ο βομβαρδισμός θα γινόταν σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου.
 
Τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ είχα απογειωθεί από τις βάσεις τους στη μέση ανατολή και από τα αεροπλανοφόρα στον κόλπο και ήταν γεμάτα με έξυπνες βόμβες. Οι διαταγές ήταν σαφείς. 
Θα έπλητταν συστοιχίες πυραύλων και ραντάρ μέσα στο Ιράν.
 Ο πρόεδρος Τραμπ είχε ανάψει το πράσινο φως και ο βομβαρδισμός θα γινόταν σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times η οποία λέει πως μετά την κατάρριψη του αμερικανικού drone από την Ιρανική αεράμυνα ο π΄ροεδρος Τραμπ, άναψε το πράσινο φως και είπε να απογειωθούν τα βομβαρδιστικά για να χτυπήσουν το Ιραν ως αντίποινα.

Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχους σύμφωνα με τους οποίους μέχρι τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης όλοι περίμεναν το χτύπημα σε ιρανικούς στόχους. Οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Τραμπ απλά άλλαξε απόφαση ή αν η κυβέρνηση προχώρησε σε στροφή λόγω στρατηγικής.

Η εφημερίδα σημειώνει, τέλος, ότι δεν υπήρξε κάνενα σχόλιο για την απόφαση Τραμπ σε ερώτηση που τέθηκε στον Λευκό Οίκο και στο Πεντάγωνο σημειώνοντας ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ζήτησε, παράλληλα, την ανάκληση του άρθρου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη για το αν θα βομβαρδίσει το Ιράν είχε απαντήσει «σύντομα θα το μάθετε» αποδίδοντας την κατάρριψη του αμερικανικού drone σε «ανθρώπινο λάθος από κάποιον ανόητο» ιρανό αξιωματικό χωρίς έγκριση από την Τεχεράνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου