5.9.19

Εκδηλώσεις για την αγροδιατροφή στην 84η Δ.Ε.Θ

Στο πλαίσιο της 84ης Δ.Ε.Θ., το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» αναδεικνύει τον αναπτυξιακό του ρόλο στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας, με τη διοργάνωση μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων.  
Οι εκδηλώσεις αυτές, αφορούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και απευθύνονται σε όσους εργάζονται, επιχειρούν ή έχουν θεσμικό ρόλο στον κλάδο της αγροδιατροφής στη χώρα μας. 

Στο πλαίσιο του Global Agripreneurs Summit που διοργανώνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα συμμετέχει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 6 (κεντρική σκηνή), με δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις πάνελ οι οποίες αφορούν το ρόλο της αγροδιατροφής στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Το πρώτο πάνελ (15.45 – 16.25 μ.μ.) εστιάζει στο διεθνή χώρο και έχει τίτλο «Σύγχρονες διεθνείς πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης με άξονα την αγροδιατροφή» (θα διεξαχθεί στα αγγλικά). Το δεύτερο πάνελ (16.25 – 17.05 μ.μ.)  αφορά τον ελληνικό χώρο και θα εστιάσει στις «Συνέργειες αγροδιατροφής, πολιτισμού και τουρισμού με γνώμονα την αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου (16.00 – 18.00 μ.μ. περίπτερο 12, στον χώρο του Ιnnovation Hub), το πρόγραμμα  συνδιοργανώνει με τη δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης - Βεκρής, ένα εργαστήριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Νεοφυείς Επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο» το οποίο θα προσφέρει πρακτικές γνώσεις και διαδραστική συζήτηση βοηθώντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου να ανταποκριθούν στο σχετικό νομικό πλαίσιο. Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ιnnovation Hub που διοργανώνονται από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Found.ation.

Τέλος, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου (18.00 – 20.00 μ.μ, αίθουσα Ολυμπιάς, Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο)
στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο  «Τalks & Events» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με την Endeavor, το πρόγραμμα οργανώνει εκδήλωση για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή. Στην εκδήλωση με τίτλο «The Agrifood Revolution», θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών και οργανισμών (Agrino, Χριστοδούλου, Centaur, Venus Growers, Redestos, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).


Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές:

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
Πάνελ 1: «Σύγχρονες διεθνείς πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης με άξονα την αγροδιατροφή». Για εγγραφή πατήστε εδώ.

Πάνελ 2: «Συνέργειες αγροδιατροφής, πολιτισμού και τουρισμού με γνώμονα την αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα».  Για εγγραφή πατήστε εδώ.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου
Εργαστήριο: «Πνευματική Ιδιοκτησία και Νεοφυείς Επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο». Για εγγραφή πατήστε εδώ.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου
«The Agrifood Revolution». Για εγγραφή πατήστε εδώ.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της έκθεσης  (7 – 15 Σεπτεμβρίου) οι επισκέπτες του περιπτέρου 6 της Δ.Ε.Θ, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το έργο του προγράμματος και των συνεργατών του αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν τον κλάδο της αγροδιατροφής και να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου