7.9.19

Δεκάδες χιλιάδες Ελληνες στην ουρά για τα τηλεπαιχνίδια

Ριάλιτι, τάλεντ σόους και τηλεπαιχνίδια αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Ελληνες που μέσα από αυτά ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον ή σε αναγνωρισιμότητα που μπορεί να τους ανοίξει πόρτες στη ζωή τους

Χάσαμε το «Survivor», στοπ. Και οι χιλιάδες υποψήφιοι οι οποίοι έσπευσαν να κυνηγήσουν το όνειρο που περνούσε από τις ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας, προσδοκώντας δόξα, πλέον έμειναν ξεκρέμαστοι. Προσωρινά μάλλον, διότι η δεξαμενή της τηλεόρασης βρίσκει πάντα τρόπους να γεμίζει.
Φέτος η τάση θέλει τα τηλεπαιχνίδια να λειτουργούν ως πόλοι έλξης για όλους όσοι δοκιμάζοντας την τύχη τους στα τηλεοπτικά πλατό φλερτάρουν με την δημοσιότητα -έστω και για λίγα λεπτά-αλλά και με το χρήμα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα έπαθλα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.

Τα ριάλιτι αποδυναμώθηκαν καθώς πλέον μόνο το Star επιμένει στη συγκεκριμένη επένδυση η οποία αποδίδει μέχρι στιγμής. Τις 10.000 έφτασαν οι δηλώσεις συμμετοχής των κοριτσιών που επιθυμούν διακαώς μία καριέρα στις διεθνείς και εγχώριες πασαρέλες ή στη χειρότερη, σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή. Μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κάποιος πόσο ιδιαίτερα προσόντα απαιτούνται προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή. Ομως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα τάλεντ σόους όπου κι εκεί ο πήχυς των συμμετοχών δείχνει να έχει φτάσει αρκετά ψηλά. Το «Voice», που αναζητά ακόμη το πρόσωπο που θα αναλάβει την παρουσίαση, αισίως διανύει την τέταρτη σεζόν του έφτασε τις 17.000 αιτήσεις.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι του σόου διατηρούν “κάβα” υποψηφίων από τα προηγούμενα χρόνια. Το «X Factor» με τη Δέσποινα Βανδή στο Open, αν και είχε αναγγελθεί εδώ και ένα χρόνο τελικά θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Σεπτεμβρίου έχοντας δεχθεί σχεδόν 7 χιλιάδες συμμετοχές με τις 6 χιλιάδες να βρίσκονται άμεσα εκτός pre casting και μόλις 16 να είναι φιναλίστ στο live… Τις 4.500 έφτασαν οι συμμετοχές στο «The final 4» με τη Ζέτα Μακρυπούλια του ΑΝΤ1 το οποίο ανακοινώθηκε λίγο πριν το καλοκαίρι.
Με βάση το άθροισμα των παραπάνω το συμπέρασμα είναι πως τελικά ζούμε σε χώρα εκκολαπτόμενων αηδονιών.
Στον ανταγωνισμό και οι επίδοξοι σεφ των οποίων η δεξαμενή αιτήσεων με τη τρίτη σεζόν του «Master Chef» εν όψει να φτάνει τις 18.000!

Ακολουθεί σε ρεκόρ αλλά με τρεις σεζόν να αθροίζονται και να παραμένουν πολλές κυρίες σε αναμονή, το «Shopping Star» με τη Βίκη Καγιά και με σύνολο 25.000 συμμετοχές.

Αν έχεις τύχη διάβαινε
Τα τηλεπαιχνίδια φέτος έχουν την τιμητική τους και φυσικά προηγούνται όλα όσα έχουν ξεκινήσει την πορεία τους εδώ και αρκετές σεζόν. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι αυτό του «Τροχού της τύχης» με τον Πέτρο Πολυχρονίδη και την Βάλια Χατζηθεοδώρου, ο οποίος εκτός από υψηλή τηλεθέαση έχει ξεπεράσει τις 40 χιλιάδες συμμετοχές μετά από πέντε σεζόν.
Το «Ρουκ Ζουκ» με την Ζέτα Μακρυπούλια στον ΑΝΤ1, το οποίο επενδύει στις παρέες, δέχθηκε συνολικά 7 χιλιάδες συμμετοχές ενώ το «Still Standing» με τη Μαρία Μπεκατώρου έσπασε το φράγμα των 11 χιλιάδων συμμετοχών.
Στον Alpha υπάρχουν ήδη 3,5 χιλιάδες υποψήφιοι οι οποίοι επιθυμούν να ρισκάρουν προβλέποντας «Πάνω Κάτω» με τον Χρήστο Φερεντίνο ενώ για το «Divided» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο ακόμη δεν έχει βγει τρέιλερ συμμετοχών.
Τέλος, στον ΣΚΑΪ το «Guess my age» με τον Γιώργο Λιάγκα έχει ξεπεράσει τις 4.000, ενώ το «Boom» το οποίο ξεκίνησε μόλις πριν από λίγο έσπασε το φράγμα των 1000 αλλά με ιδιαίτερα ανοδική τάση από την ημέρα που ανακοινώθηκε πως ο παρουσιαστής θα είναι ο Σάκης Τανιμανίδης. Εκεί που παρατηρείται συνωστισμός και μάλλον ήταν αναμενόμενο είναι ο «Αδύναμος κρίκος» με τον Τάσο Τρύφωνος ο οποίος μέσα σε μόλις δέκα ημέρες ξεπέρασε τις 1.000 αιτήσεις. 
 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου