5.9.19

Τα επτά «σημάδια» που δείχνουν ότι ένα κινητό μπορεί να παρακολουθείται

Ζούμε σε παράξενες εποχές και πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι καθώς τα πάντα είναι πιθανά. 
Οι αφορμές για να γίνει κανείς στόχος παρακολούθησης είναι πολλές και το τηλέφωνό σας θα είναι το πρώτο που θα «παγιδευτεί». Εάν έχετε υποψίες πως κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στις αρμόδιες αρχές.
Ωστόσο πριν προβείτε σε αυτή την ενέργεια υπάρχουν κάποια σημάδια, σύμφωνα με το WikiHow που μαρτυρούν ότι το τηλέφωνό σας τελεί υπό παρακολούθηση.
1. Θόρυβος. Εάν ακούτε την ώρα που μιλάτε παρεμβολές ή άλλου είδους ασυνήθιστο θόρυβο τότε υπάρχει η πιθανότητα να σας έχουν βάλει «κοριό» στη συσκευή. Επίσης το τηλέφωνό σας θα πρέπει να μην κάνει κανενός είδους θόρυβο ή ήχο όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Εάν ακούτε μυστήριους ήχους τότε οι υποψίες σας μάλλον είναι αληθινές. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται το μικρόφωνο του κινητού σας να είναι ενεργοποιημένο και κάθε συνομιλία ακόμη και σε απόσταση έξι μέτρων από τη συσκευή σας μπορεί να υποκλέπτεται.
2. Η μπαταρία του κινητού σας. Εάν η μπαταρία του κινητού σας έχει υπερθερμανθεί χωρίς να έχετε μιλήσει με τις ώρες στο κινητό τότε μάλλον συμβαίνει αυτό που φοβόσασταν. Εάν σας έχουν παγιδεύσει το smart phone με κάποιο πρόγραμμα τότε αυτό όσο «τρέχει» χρησιμοποιεί διαρκώς την μπαταρία της συσκευή σας. Βέβαια μια μπαταρία που καίει ίσως να είναι και φυσιολογικό εάν το χρησιμοποιείτε για ώρα ή εάν η συσκευή σας είναι παλιά.
3. Πόσο συχνά φορτίζετε το κινητό σας; Εάν διαπιστώνετε πως η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει γρήγορα και απότομα χωρίς λόγο και αναγκάζεστε να φορτίζετε τη συσκευή συχνότερα απ΄ότι στο παρελθόν είναι ακόμη μια ένδειξη.
4. Πώς αντιδρά η συσκευή όταν προσπαθείτε να την κλείσετε; Εάν η διαδικασία απενεργοποίησης καθυστερεί ή δεν ολοκληρώνεται τότε κάποιος έχει επέμβει στο κινητό σας.
5. Παράξενη δραστηριότητα. Εάν η οθόνη του κινητού σας φωτίζεται ξαφνικά, το τηλέφωνό σας απενεργοποιείται ή ενεργοποιείται μόνο του, «κατεβαίνουν» εφαρμογές που δεν έχετε επιλέξει τότε μάλλον κάποιος έχει «χακάρει» το κινητό σας.
6. Ασυνήθιστα μηνύματα. Μηνύματα με ασυνήθιστους χαρακτήρες, σύμβολα και αριθμούς που προέρχονται από αγνώστους αποστολείς είναι ανησυχητικά.
7. Ο λογαριασμός. Εάν παρατηρείται υψηλή κατανάλωση στα δεδομένα και φυσικά ασυνήθιστα «φουσκωμένους» λογαριασμούς τότε κάτι δεν πάει καλά.
Εάν κάποια από αυτά τα σημάδια σας αφορούν, ψυχραιμία, βγάλτε την μπαταρία από το κινητό σας και απευθυνθείτε άμεσα στους αρμόδιους φορείς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου