7.9.19

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ

Το νέο βιβλίο του Στάθη Παρασκευοπούλου προϊστορικό συγγραφέων Ελλάδος οδοιπορώντας στο Άγιον όρος παρουσιάστηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με πολύ κόσμο αλλά και ένα πλούσιο πάνελ από διακεκριμένους ομιλητές. 
Τον γνωστό συγγραφέα ανα το πανελλήνιο προλογισε με γλαφυρό τρόπο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές αναφέροντος όχι μόνο την συνεργασία του με την εφημερίδα ΦΩΝΗ αλλά κυρίως το πλούσιο πνευματικό, εκπαιδευτικό αλλά κυρίως και πολιτιστικό έργο του μέσα από τα βιβλία του που έχει γνωρίσει ολόκληρη χώρα.
Την πολιτιστική εκδήλωση σχετικά με το βιβλίο οδοιπορώντας στο Άγιον όρος ανοιξε ο εκπαιδευτικός Τελης Γκιουλής ο οποίος εμβάθυνε στα δομικά στοιχεία του βιβλίου συνεκτια δεμένα με το πλούσιο οδοιπορικό το οποίο καταγράφει ως περιηγητής ο ίδιος ο συγγραφέας ζωντανεύοντας για μία ακόμη φορά την ιστορία της αθωνικής πολιτείας. Ουσιαστικά ο Στάθης Παρασκευόπουλος όπως υπερτονίστηκε έχει την μοναδική ικανότητα να μετατρέπει τις λέξεις σε εικόνες προσδίδοντας στον επισκέπτη μία θαυματουργή εικόνα.
Ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Παναγιώτης Γιωργακόπουλος αναφέρθηκε στα πλούσια στοιχεία της ελληνικής γλώσσας τα οποία περιέχονται στο βιβλίο του κυρίου Παρασκευοπούλου καθώς επίσης και στις ιδιαίτερες στιγμες του ταξιδιού που γοητεύει τον επισκέπτη αλλά κυριως την πνευματική λειτουργία της αθωνικής πολιτείας.
Τέλος ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας και συγγραφέας Κώστας Κόλλιας εμβάθυνε ακόμα περισσότερο σε ό,τι αφορά τα στοιχεία αλλά και τις επιμέρους ενότητες του βιβλίου του κυρίου Παρασκευοπούλου αναφέροντας τόσο πράγματα που αφορούν τον τρόπο γραφής του συγγραφέα, την ιστορία, την μετουσίωση της εικόνας που μεταφέρει στον αναγνώστη εκτιμώντας ότι το βιβλίο είναι πολύ χρήσιμο για μικρούς και μεγάλους για κάθε ηλικία αλλά ακόμα και για κάθε θρησκευόμενο άνθρωπο. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο νέος αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Βλάχος ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΣ κύριος κύριος Χρυσόστομος καθώς επίσης και πλήθος εκπροσώπων φορέων σύλλογοι και προσωπικότητες της περιοχής καθώς και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


ΑΠΕΒΙΩΣΕ 70χρονη Γερμανίδα που πυροβολήθηκε στο Στασιό

EXAΣΕ την μάχη που έδινε τα τελευταία 24ωρα για να κρατηθεί ζωντανή η 70χρονη

Γερμανίδα υπήκκος που νοσηλευόταν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης στην εντνατική μονάδα του ιδρύματος και η οποία φέρεται να πυροβολήθηκε εξ επάφης από τον σύζυγό της στο Στασιό Κυπαρισσίας ο οποίος οδηγήθηκε σε αυτοχειριασμο.
Η υπόθεση με τα πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες του ατυχήματος που συγκλόνισε τους κατοίκους βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, η οποία εφόσον κέρδιζε την μάχη με την επιβίωση, το θύμα θα μπορούσε δώσει πολύτιμες πληροφορίες ρίχνοντας φως για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

                  Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Προετοιμασια του ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ κυπαρισσιας στο Σοφικο Κορινθίας.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και χωρις τραυματισμους η προετοιμασία της προαγωνιστικης και αγωνιστικής όμαδας του συλλόγου στο Sofiko summer camp 26-31/08
/2019. το προπονητικό αυτό 6ημερο οι αθλητες του συλλόγου υπό την συνοδεία και την επίβλεψη του προπονητή του συλλόγου Αλεξόπουλου Παναγιώτη αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες, από σημαντικούς προπονητες στον χώρο του ταεκβοντο όπως είναι ο προπονητής της εθνικής παίδων του Ιράν Moreza Yari και ο Γερμανός προπονητής Roman Starchenko, καθώς επίσης προπονήθηκαν και με αθλητες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο σύλλογος μας ευχαριστεί πολύ τους διοργανωτές για αυτό το όμορφο προπονητικό καμπ, και ιδιαίτερα τον πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κύριο Θωμαΐδη Νίκο ο οποίος είναι ο κυριος εμπνευστής αυτού του υπέροχου καμπ αφού για 6η συνεχόμενη χρόνια, προσπαθεί να φέρει τους καλύτερους προπονητες στον χώρο ώστε οι αθλητες που συμμετέχουν να αποκοιμίσουν τα μέγιστα ωφελεί επάνω στο άθλημα. Ο σύλλογος μας εύχεται στους αθλητες του καλή αγωνιστική χρόνια χωρίς τραυματισμούς.  


www.kyparissianews.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου