4.9.19

Άγγελος Χρονάς: Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας το επόμενο διάστημα για εξεύρεση λύσης
Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Η συνεχής υποβάθμισή του όλα αυτά τα χρόνια από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι λανθασμένες επιλογές της 6ης ΥΠΕ και οι μετακινήσεις γιατρών που προσλαμβάνονταν από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με ευθύνη του Διοικητή κ. Γιώργου Μπέζου έφθασαν την κατάσταση στο απροχώρητο.
Αποτέλεσμα να κινδυνεύει με λουκέτο το Νοσοκομείο αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε στο ελάχιστο λόγω της έλλειψης προσωπικό για την κάλυψη των εφημεριών.  Η εμπιστοσύνη των πολιτών έχει μειωθεί και αναζητούν αλλού περίθαλψη με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε μία περιοχή με δύσκολο οδικό δίκτυο και με μεγάλες αποστάσεις.
Και στο παρελθόν με παρεμβάσεις μου είχα καταγγείλει τις μετακινήσεις γιατρών και γενικότερα την κατάσταση που επικρατούσε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αλλά μιλούσα σε ώτα μη ακουόντων και φθάσαμε πλέον η κατάσταση να είναι τραγική και να απαιτούνται ριζικές λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων και την στελέχωση του νοσοκομείου.

Και αυτή τη φορά καταγγέλλοντας τις προκλητικές μεθοδεύσεις για υποβάθμιση του νοσοκομείου θα είμαι στο πλευρό των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής που διεκδικούν καλύτερες παροχές υγείας και καλύτερες συνθήκες περίθαλψης και ήδη έχω έλθει σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας Β.Κοντοζαμάνη για να συναντηθώ μαζί του και να δούμε πώς μπορεί να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να ενισχυθεί το νοσοκομείο με γιατρούς.
Είμαι σε επαφή με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ. Τζωρτζίνη και θα είμαι παρών στη συνάντηση με τον Υπουργό, ενώ έχει ενημερωθεί πλήρως για την όλη κατάσταση και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Θα είμαι διαρκώς σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, νοσοκομείο κομβικής σημασίας, αφού εξυπηρετεί μία μεγάλη περιοχή, αγροτική και συνάμα τουριστική.

Άγγελος Χρονάς
Χειρουργός 
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Αναπληρωτής Γραμματέας Ποιότητας Ζωής ΝΔ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου