13.12.19

Κάμπος Αβίας - Τίμησαν τον ευεργέτη Σπυρίδωνα Αλεξανδράκη

Ο μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αβίας – Μ. Μαντίνειας κ. Κοζομπόλη, μετέβη στο ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού, όπου και τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας των νέων μηχανημάτων, παρουσία τοπικών αρχών και ελαιοπαραγωγών – μελών του συνεταιρισμού. Κατά την διάρκεια της ακολουθίας ανέγνωσε και την ευχή που ο ίδιος έχει συντάξει για την έναρξη της συγκομιδής ελαιοκάρπου. 
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.
Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κάμπου Αβίας, τελέστηκε λειτουργία και το μνημόσυνο (όπως το ορίζει και η διαθήκη του) του μεγάλου εθνικού ευργέτη Σπυρίδωνος Αλεξανδράκη, ιδρυτή των Αλεξανδράκειων Κληροδοτημάτων (γηροκομείο Καλαμάτας, γυμνάσιο Κάμπου κα). Προεξήρχε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Μάνης  κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου Κάμπου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στην προτομή του εθνικού ευεργέτου.
Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Δυτ. Μάνης κ. Γιαννημάρας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Δυτ. Μάνης, ανθυπαστυνόμος κ. Τσούτσιας, αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών του δημοτικού και του γυμνασίου Κάμπου και κάτοικοι της περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου