13.12.19

ΒΙΝΤΕΟ - Χιλιάδες παράξενα όντα ξεβράστηκαν στην ακτή

Οι παραλίες γέμισαν με «ψάρια-πέη»!

Μπροστά σε ένα μάλλον ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν οι επισκέπτες της ακτής 50 χλμ βόρεια του Σαν Φρανσίσκο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι παραλίες εκεί γέμισαν χιλιάδες πλάσματα της θάλασσας, παράξενα σε όψη, που μοιάζουν με αντρικά γεννητικά όργανα.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για θαλάσσια σκουλήκια. Σύμφωνα με το περιοδικό Bay Nature, πρόκειται για σκουλήκια που ονομάζονται «Fat Inkeeper Worms»,  αλλά φέρουν και την κοινή ονομασία «Penis Fish», δηλαδή «ψάρια πέη», για προφανείς λόγους.
Υπό κανονικές συνθήκες γεννιούνται, ζουν και αναπτύσσονται κάτω από την άμμο, αλλά εξαιτίας των πρόσφατων καταιγίδων, τα κύματα τα έβγαλαν από τις κρυψώνες τους και ξεβράστηκαν στην ακτή.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, τα παράξενα πλάσματα αποτελούν μέρος της τροφικής αλυσίδας γλάρων, άλλων ψαριών, καρχαριών και σαλαχιών, αλλά και για τους ανθρώπους, αφού στη Νότια Κορέα θεωρείται
εξαιρετική λιχουδιά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εμφάνιση των παράξενων όντων έγινε αντικείμενο συζήτησης στα social media, με την είδηση να γίνεται γρήγορα viral.

Δείτε το βίντεο:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου