13.12.19

Μέχρι κηδείες έκανε, αν και είχε καθαιρεθεί

Αν κι έχει καθαιρεθεί, 43χρονος πρώην αρχιμανδρίτης συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη να λειτουργεί κανονικά ως ιερέας.  
Το εκπληκτικό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι το έχει επαναλάβει και είχε οδηγηθεί τότε στο κρατητήριο!
Όπως αναφέρει το e-evros.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο πρώην κληρικός τελεί κηδεία(!) στα νεκροταφεία της περιοχής. Αμέσως μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί. Διαπίστωσαν ότι, πράγματι, φορούσε πετραχήλι και έψελνε, τελώντας το μυστήριο της ταφής!
Ο πρώην αρχιμανδρίτης συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
Μάλιστα, παρουσιάζεται ως «Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ιωάννης» των  Παλαιοημερολογιτών και προσκομίζει διάφορα έγγραφα, τα οποία φέρονται πως είναι πλαστά!
Για τον συλληφθέντα -και τους οπαδούς του- η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως  έχει προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news ο πρώην κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια σε φυλάκιση και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής. Κι αυτό γιατί πήγε σε κηδεία ηλικιωμένης, μητέρας ενός από τα λεγόμενα “πνευματικά του παιδιά”, η οποία έγινε σε χωριό του δήμου Αλεξανδρούπολης και φορώντας κανονικά άμφια κληρικού αφού πρώτα στο σπίτι τέλεσε παράνομα τη νεκρώσιμο ακολουθία, ετοιμαζόταν να κάνει το ίδιο και στο νεκροταφείο.
Επίσης ανακοίνωση για την σύλληψη του πρώην αρχιμανδρίτη εξέδωσε και η Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτήν επισημαίνεται πως εκτός από την κατηγορία της αντιποίησης αρχής, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης και για αντιποίηση εξουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, αφού κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό χειροτονητήριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου