13.1.20

Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

Η Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας με τη νέα έρευνα που δημοσίευεσε έδωσε αισιοδοξία σε πολύ κόσμο, και κυρίως σε εμάς τους Έλληνες.

Με τα νέα δεδομένα που βρέθηκαν, αποδείχθηκε ότι η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Σε ένα δείγμα 80.000 ανθρώπων βρέθηκε ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής με βιταμίνη D, για τρία χρόνια, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 13%.

Σε χώρες με ηλιακή ακτινοβολία όπως τη δική μας το ποσοστό αυξάνεται.

«Το κυριότερο μήνυμα αυτών των ευρημάτων είναι πως η βιταμίνη D μπορεί να είναι ωφέλιμη για την καταπολέμηση του καρκίνου. Οι ασθενείς που έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης D για τουλάχιστον τρία χρόνια σε κάθε μορφή είχαν σημαντικά χαμηλότερο αριθμό θανάτων που προήλθαν από καρκίνο», δήλωσε ο Δρ. Tarek Haykal επικεφαλής του Πανεπιστημίου Michigan State.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου