27.1.20

Ρομά βεβήλωσε κι έκλεψε το Πλατύ

Ένας ρομά, 21 ετών που ήρθε από την Αθήνα και τους τελευταίους μήνες διαμένει στο Πλατύ, συνελήφθη στο χωριό και προφυλακίστηκε. 
Είναι κατηγορούμενος για τουλάχιστον 13 κλοπές και απόπειρες κλοπής σε χωριά της Καλαμάτας, από τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα πιθανολογείται πως αυτός είναι και ο βασικός δράστης της βεβήλωσης του νεκροταφείου στο Πλατύ, το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου, πράξη που όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ομολογήσει.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Καλαμάτας ο νεαρός φέρεται εκείνο το μεσημέρι, μαζί με τρεις ομοφύλους του - ο ένας 15 ετών και οι άλλοι δύο κάτω των 13 -πως αφού επιχειρησαν να κλέψουν το παγκάρι στο ναό του κοιμητηρίου- να σπάζουν τάφους και να βγάζουν μάλιστα και το πτώμα μιας γυναίκας για να βρουν χρυσαφικά και πολύτιμα αντικείμενα.
Οι δύο μικρότεροι ρομά τότε φοβήθηκαν και έφυγαν ενώ ο 21χρονος μαζί με τον 15χρονο συνέχισαν το αποτρόπαιο έργο τους, βανδαλίζοντας κι αλλους τάφους.
Από την προανάκριση, που ακολούθησε τη σύλληψη του νεαρού από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ προέκυψε, ότι είχε αναπτύξει δράση σε Πλατύ, Άγιο Φλώρο, Αρφαρά και Άγιο Κωνσταντίνο. Έμπαινε σε σπίτια της περιοχής και επίσης, κατηγορείται πως κατά την τρεχουσα ελαιοκομική περίοδο, έσπαζε παράθυρα αυτοκινήτων για να μπορέσει να κλέψει από το εσωτερικό τους μέχρι και τενεκέδες με λάδι. Φαίνεται μάλιστα, ότι εμπλέκεται και στην διάρρηξη του λεωφορείου του πρώην προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, από όπου έκλεψε το ραδιόφωνο.
Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου