27.1.20

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ...

Το να θέλεις να βγεις στη δημοσιότητα και να κάνεις θόρυβο , μπορείς και να πας και στην Ανιτα Πανια !
 Όχι να μάχεσαι τις ανεμογεννήτριες ….

Τελευταία διαπιστώνω , ότι έχουν πάρει φόρα οι διάφοροι οικολόγοι ( τρόπος του λέγειν..) εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας ! Ανεμογεννήτριες , φωτοβολταικα κλπ ! 
Πρώτα αναφέρουν ότι οι ανεμογεννήτριες χαλανε το τοπίο και την εικόνα των βουνών μας, χτυπάνε τα πουλιά, προκαλούν μαγνητικά πεδία , και εξυπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ! 
Πέρα από τα αστεία των επιχειρημάτων τους ,ας μας πουν όμως αυτοί οι παντογνώστες λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε; Πυρηνικά εργοστάσια , η να συνεχίσουμε να καίμε άνθρακα στη Μεγαλόπολη και την Πτολεμαΐδα, για να έχετε αιρκοντίσιον και υπολογιστή εσείς, για να ανταλλάσετε δροσερά τις απόψεις σας; 
Βεβαίως και θα υπάρχουν κάποια οικονομικά συμφέροντα και στις ανανεώσιμες πήγες , που δεν αλλάζουν όμως το όφελος προς τον πλανήτη και τον άνθρωπο ! Όσον αφορά την εικόνα των βουνών , την χαλανε οι πυρκαγιές και όχι οι ανεμογεννήτριες !
 Η μόλυνση των ποταμών φταίει και οι χωματερές οι ανεξέλεγκτες και όχι τα φωτοβολταικα συστήματα ! 
Εντάξει, καλά θα ήταν να είχαμε μια φύση απείραχτη από τα πάντα ! 
Άλλο όμως είναι οι ανεμόμυλοι στα βουνά κι άλλο τα ντουμάνια και η κάπνα από τον άνθρακα, η το μαζούτ που καίνε κάποια εργοστάσια στα νησιά ,για να κάνετε κι εκει οικολογικά πάρτι … 
Δυστυχώς έχουμε αφεθεί στα πάντα στο ηλεκτρικό ρεύμα και εκει είναι που χρειαζόμαστε κάθε τοσο και περισσότερη ενέργεια ! Γιατι πριν από 50- 70 χρόνια με 5-6 υδροηλεκτρικά εργοστάσια καλύπταμε ολη την Ελλάδα ! Τώρα άντε να παλέψεις με τους απατεώνες της τηλεόρασης, που λένε στον κοσμάκη ότι ειναι πολύ φτηνή θέρμανση η σόμπα με τα 2800 βατ ! 
Όχι υπερβολές αδερφια ! 
Το να θέλεις να βγεις στη δημοσιότητα και να κάνεις θόρυβο , μπορείς και να πας και στην Ανιτα Πανια ! 
Όχι να μάχεσαι τις ανεμογεννήτριες ….

Θοδωρος Γαλανοπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου