29.1.20

Μπουρλότο σε χώρα και κυβέρνηση βάζει η σύγκρουση Μαρινάκη - Σαββίδη

Ένα ακόμη ηχηρό χτύπημα δέχθηκε η υποτιθέμενη κανονικότητα που κραδαίνει καθημερινά η κυβέρνηση μπας και πείσει τους πολίτες ότι μετά την λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα αλλάζει.Δυστυχώς όμως, τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο χώρο του ποδοσφαίρου αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια ακόμη κυβερνητική πομφόλυγα που είναι έτοιμη να σκάσει με πάταγο.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Ούτε και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα εκατέρωθεν πυρά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι κατηγορίες που εκτοξεύονται κατά του Μαξίμου κινούνται στη σφαίρα της υπερβολής, διότι αν αποδειχθούν αληθινές η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δυσάρεστη θέση καθώς τέτοιες παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο για να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα δεν γίνονται ούτε στην Κολομβία.
Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να αποσοβηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η αναπάντεχη κρίση που ξέσπασε, διαφορετικά ενδέχεται να ζήσουμε άσχημες καταστάσεις.
Ούτε καν θέλουμε να φανταζόμαστε τι θα συμβεί αν η σύγκρουση Μαρινάκη - Σαββίδη μεταφερθεί σε επίπεδο οπαδών.
Για να μην δούμε λοιπόν την Ελλάδα να χωρίζεται στα δύο, η κυβέρνηση οφείλει πάραυτα να δώσει τέλος σε αυτή την επικίνδυνη διαμάχη.
Και το τέλος δεν θα δοθεί με κινήσεις πανικού όπως η απαράδεκτη διαγραφή του Ζαγοράκη επειδή εξέφρασε την άποψή του ή με νομοθετικές πρωτοβουλίες κατόπιν εορτής.
Μόνο λάδι στη φωτιά κατάφερε να ρίξει με αυτές τις επιπόλαιες κινήσεις η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός αν πραγματικά θέλει να απαλλάξει τη χώρα από τα δραματικά επακόλουθα που είναι πιθανό να προκληθούν από αυτή την έριδα, θα πρέπει να τραβήξει αυτιά.
Άλλωστε, αυτός είναι το κράτος κι αν δεν το καταστήσει σαφές στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που με τσαμπουκάδες προσπαθούν να κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα, τότε δεν του αξίζει ο τίτλος του πρωθυπουργού.
Κατά την άποψή μας θα πρέπει να παγώσει το πρωτάθλημα και να συγκαλέσει μια «ποδοσφαιρική Σύνοδο Κορυφής» με όλους τους ισχυρούς του χώρου, μέσω της οποίας θα δοθούν απτές λύσεις εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου που νοσεί εδώ και δεκαετίες.
Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Ευελπιστούμε ότι θα πράξει ορθά, και δεν θα πάρει το μέρος κάποιας εμπλεκόμενης πλευράς, όπως τον κατηγορούν κι όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, οι οποίες δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν την δικαιοσύνη που στόχευαν.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Ερντογάν είναι έτοιμος να μπουκάρει στο Αιγαίο.
Τίποτα πλέον δεν μπορεί να προβλέψει η κυβέρνηση;
Έλεος!!!


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου