10.3.20

Δήμος Πύλου - Νέστορος : Απουσία -Διαμαρτυρία του συνδυασμού Δημ.Βρεττάκου από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Προς τον
Αξιότιμο Κύριο
Ρομπάκη Κωνσταντίνο​​​
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Πύλου – Νέστορος
Δημοτικό Κατάστημα Πύλου
Πύλος Μεσσηνίας 24001​​​​Πύλος 09-03-2020



Κοινοποίηση: Αξιότιμο Κύριο Παναγιώτη Καρβέλα - Δήμαρχο Πύλου –Νέστορος



Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,


Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ» με τους δύο εκλεγμένους συμβούλους της δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.
Η σημερινή μας απουσία – διαμαρτυρία, οφείλεται στην απαξίωση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει χωρίς να τηρούνται πρακτικά όπως ο Κανονισμός Λειτουργίας ορίζει. 

Παρότι σας έχουμε ενημερώσει από την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου 2019 για την έλλειψη καταγραφής και απομαγνητοφώνησης των λεχθέντων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν περάσει 6 μήνες και δεν έχουμε λάβει κανένα πρακτικό Συνεδριάσεως για να το ελέγξουμε και να το προσυπογράψουμε σύμφωνα με τον Κανονισμό.
Μάλιστα, μας είχατε υποσχεθεί και προσωπικά τον Νοέμβριο κατά την διάρκεια συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχετε επιληφθεί προσωπικά. Επιπρόσθετα, μεταγενέστερα μας ενημερώσατε πάλι κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το καταγραφικό έχει χαλάσει από το 2017 και ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Αυτό που σε όλους τους Δήμους είναι αυτονόητο, στο Δήμο μας αποτελεί «άπιαστο στόχο» πολλών μηνών.

Επιπρόσθετα, δεν έχουμε λάβει Εισηγητική Έκθεση για τον Προϋπολογισμό όταν αυτός κατατέθηκε αλλά ούτε και σήμερα για τον απολογισμό αφού απλώς κατατίθενται Πίνακες με αριθμούς χωρίς καμμία επεξήγηση όπως ο Νόμος ορίζει. Ως εκ τούτου τίθεται σοβαρό θέμα ορθής και σύννομης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ακυρότητας των αποφάσεων του με ευθύνη του Προεδρείου αλλά και του Δημάρχου ο οποίος δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως οι Νόμοι ορίζουν.
Ως εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτή την συνεχιζόμενη πρακτική απαξίωσης του υπέρτατου Συλλογικού Οργάνου, του Δημοτικού μας Συμβουλίου και σας ενημερώνουμε ότι θα κινηθούμε νομικά για να προστατεύσουμε τους θεσμούς που υπηρετούμε.

Για την Δημοτική Παράταξη « ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»
Με Τιμή,

Δημήτρης Βρεττάκος
Οικονομολόγος – Δημοσιολόγος
Αποφ. Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου